Skip to main content

La Cetate Chardonnay și Brie-Ile de France o alegere perfectă

Renumitele vinuri de la Crama Oprișor și branzeturile fine de la Delaco
au invitat bloggerii la o întâlnire într-un renumit restaurant din Craiova, Restaurant Marmara

O gazdă perfectă, s-a pregătit
pentru această seară specială. Am fost întâmpinați cu drag, mesele erau frumos
aranjate și șemineul era aprins. La loc de cinste erau aranjate
vinurile și brânzeturile care urmau să fie prezentate. Mereu descopăr lucruri
noi, brânzeturile sunt alături de busuioc sau prune uscate, iar sortimentele de
vin alese pentru această seară de reprezentantul Cramei Oprisor, domnul Gabriel
Cristea- Development Manager, ne-au trezit curiozitatea. 
Este a
doua întâlnire cu vinurile de la Crama Oprișor și Gabriel Cristea. Știam că va
fi o seară în care vom povesti despre vinuri, brânzeturi și vom pune multe
întrebări despre asocierea lor corectă.

Cu ce am început? Cu Mozzarella Fresca Delaco și Măiastru Sauvignon Blanc. 
Îmi place mozzarella de la Delaco, o cunosc și cu ochii
închiși, este moale și are o aromă fină de lapte. Dacă aveți o aniversare în
familie, cu această  recomand această
asociere. 
După aceea a urmat regele vinurilor albe La Cetate Chardonnay alături de un
platou cu Brie – Ile de France și struguri albi. De câte ori servim Chardonnay devenim
gălăgioși și punem întrebări. 

Brie au bleu – Ile de France nu putea lipsi de la întâlnire și Gabriel
Cristea a pus alaturi un Măiastru Rosé. Îmi place foarte mult culoarea și buchetul acestui Rose
de la Crama Oprișor, cred că te îndrăgostesti de rose-uri după ce ai băut din
acest vin. Alături pe platoul cu brânzeturi au fost crackers. Am fost impresionată de alegerea
pasărei măiastre din legendele populare românești. Gama Măiastru reprezintă
valoarea tradițiilor și a obiceiurilor din Oltenia. 

Au urmat vinurile
roșii de la Crama Oprișor, abia așteptam să le descopăr. Măiastru Merlot a
venit la întâlnire alături de Cașcaval Sofia Delaco și prune uscate. Este un
vin catifelat, cu arome puternice de fructe roșii de pădure și un postgust
prelung.  
Renumitul
Emmentaler Delaco
alături de renumitul La Cetate Cabernet Sauvignon, o asociere îndrăzneață, care a starnit multe comentarii
a încheiat această seară minunată. 

Ce am ales în această seară? L-am ales pe Regele
Vinurilor Albe, La Cetate Chardonnay


Are o culoare specială, am descoperit arome de alune și migdale și am lăudat textura
lui catifelată. Cuvântul pe care îl asociez este inspirație. Dacă trebuie să pun pe hârtie un plan și am nevoie de
inspirație, un pahar din acest vin îmi va sta alături. 

Mi-a plăcut asocierea
prezentată, La Cetate Chardonnay a avut alături Brie – Ile de France. Este preferata
mea, brie este
considerată regina brânzeturilor franțuzești. 
Denumită după provincia cu
același nume, are o textură moale deoarece este fabricată din lapte de vacă
pasteurizat. Are o legendă frumoasă. Se spune că Charlemagne s-a îndrăgostit
iremediabil de această brânză atunci când a gustat-o în secolul 8 la o
mănăstire. Exemplul regelui a fost urmat de nobili și apoi de popor și așa
brânza Brie a devenit preferata francezilor. Cuvântul pe care îl asociez este poveste. Combinația este regală

Am discutat despre
modul de păstrare al vinurilor, despre potențialul vinurilor din Oltenia, dar
ce mi-a plăcut mie cel mai mult a fost reîntâlnirea cu Gabriel Cristea. Îi place
ceea ce face, are rabdare și explică foarte clar, s-a documentat foarte mult. 

Călătorește în toata țara și are o vedere de ansamblu a celor care consumă
vinurile românești și a restaurantelor care găzduiesc degustări de vinuri. 

Se
terminase evenimentul, am facut poze, ne-am îmbrăcat să plecăm și noi tot mai
discutam în fața restaurantului despre vinuri. 
Vreau să felicit Crama Oprișor
ale cărei vinuri au cucerit piața națională și internațională, pentru că acordă
considerație consumatorilor de vin și organizează evenimente de calitate. 

Acest eveniment face parte din proiectul Brânzeturi
cum se… cuVin
organizat de Asociatia
Bloggerilor Olteni
și DictionarCulinar.ro.

Distribuie articolul:
Google+
http://mirelacoman.ro/la-cetate-chardonnay-si-brie-ile-de/
Facebook
Email
TWITTER
LINKEDIN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *