Skip to main content

Regina brânzeturilor franțuzești și Tămâioasa Românească la Crema Bistro

Bloggerii din
Craiova celebrează vinurile de la Crama V.inc și brânzeturile renumite de
la de la grupul
francez Savencia, brânzeturi distribuite de compania Delaco. Crema Bistro, o locație renumită aflata pe Calea București, cea
mai cunoscută arteră din Craiova, a fost gazda celei de-a șasea întalniri a
bloggerilor în cadrul proiectului # Brânzeturi cum se cuVin. O sală frumos
amenajată pentru noi m-a impresionat de la început.

 Într-un colț erau așezate
câteva instrumente și am bănuit că au fost pregătite câteva surprize. În
cealaltă parte a sălii era aranjată masa cu toate produsele care vor fi
prezentate.

Crema Bistro

De fiecare dată este altfel și mereu mă bucur să văd pe masă sortimente
noi de brânzeturi și vin. Proiectul # Brânzeturi cum se cuVin este nu numai o
întâlnire cu brandurile prezentate, de fiecare dată participă la întâlnire și reprezentanții
lor care ne oferă multe detalii și informații despre gastronomie și
vinuri.  

 

Crama V.inc., o cramă tânără care s-a născut
din dorința lui Aurel Mardale, este situată la 10 de km de Segarcea, în satul
Drănic. În 2010 au fost plantate 18,4 hectare cu 5 soiuri de viță de vie: Sauvignon
Blanc, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon. „Via
lui Mardale” se află pe Dealul Viilor, un deal cu orientare sudică aproape de
râul Jiu, o zonă cu  numeroase zile însorite
necesare pentru obţinerea  unui vin de
calitate. Yves Schretlen, unul dintre ginerii lui Aurel Mardale se ocupă de
promovarea vinurilor și ne-a propus în această seară 5 sortimente de vin.

Yves Schretlen la Crema Bistro

Unul dintre cei mai mari
producători la nivel mondial de pe piața de lactate, Grupul francez Savencia,
oferă branduri renumite precum Bergader, Castello, Ile de France, Zott, Arla,
Joya sau Milkana, atent selecționate și produse dupa rigori stricte pentru a
oferi cea mai înaltă calitate. 

Brânzeturile prezentate la acest eveniment au
fost : Aperifrais Italie, Petit Brie-Ile de France. Emmentaler,
Brie au Bleu, Danish Blu Traditional-Castello. Aceste brânzeturi sunt acompaniate întotdeauna de
frunze de busuioc, merișoare, stafide și aceste combinații sunt foarte
interesante.

Brânzeturile Delaco

 Pornind de la gusturi delicate către
gusturi puternice seara a început cu un Sauvignon blanc alături de Aperifrais
Italie, un sortiment prezentat în premieră de Delaco. 

După aceea a urmat un vin obținut din Tămâioasă
Românească  și Sauvignon Blanc care a fost asociat cu  Petit Brie-Ile de France, o asociere
interesantă care a generat discuții între bloggeri, apoi Blanc de rouge,
Cabernet împreună cu Emmentaler, Rose și Brie au Bleu, iar la final Merlot
împreună cu Danish Blu Traditional-Castello. 

Bloggerii craioveni

 

În această seară mi-a plăcut în
mod deosebit propunerea interesantă în care Tămâioasa Românească  și Sauvignon Blanc a fost asociat cu  Petit Brie-Ile de France. Sunt putine crame
care acorda o atenție deosebită soiului tradițional romănesc și mă bucur atunci
când am ocazia să cunosc și producatorul vinului. Yves Schretlen vorbește cu multă pasiune despre vinuri și a răspuns cu plăcere
întrebărilor noastre. Mi-a plăcut curajul pe care l-a avut crama ca să includă  această asociere a doua soiuri în lista sa de
produse. Vinul Tămâioasă și Sauvignon Blanc m-a surprins, are o culoare frumoasă și recunoști aromele de
citrice. Cuvântul potrivit este curaj.

Combinația preferată

Acest vin a fost asociat cu  Petit Brie-Ile de France.  

Brie este considerată regina
brânzeturilor franțuzești. Se spune că Charlemagne s-a îndrăgostit iremediabil
de această brânză atunci când a gustat-o în secolul 8 la o mânăstire. Exemplul
regelui a fost urmat de nobili, apoi de popor și așa brânza brie a devenit
preferata francezilor. Este fabricată din lapte de vacă, pasteurizat, are o
textură moale și mătăsoasă. Îmi place foarte mult culoarea alb gălbuie și aroma
care este blândă, fructată. Pe măsură ce se maturează, aroma se intensifică
ajungând până la nucă, cu o nuanță de ciuperci. Mirosul este inițial slab și se
intensifică pe măsura maturării ajungând să rivalizeze cu cel al
Camembert-ului. Cuvantul preferat este autenticitate. 

Senzația asocierii este
emoție. 

 

Ce mi-a plăcut ? 

Gabriel Miloș, reprezentantul
companiei Delaco, ne-a promis data trecută că va avea și alte propuneri în
evenimentele următoare. Evenimentul a început cu o nouă propunere. Aperifrais
Italieo a deschis acest eveniment și mi-a plăcut foarte mult. M-aș bucura să
participe la toate evenimentele noastre, avem de învățat. 

L-am cunoscut pe
Yves Schretlen și m-a bucurat că s-a îndrăgostit de calitatea strugurilor din
România și a rămas în Oltenia, la Drănic ca să producă vinuri de calitate. Ce
am aflat? Că nu conteaza marimea cramei, trebuie sa muncesti ca sa ai produse
de calitate, rabdare si perseverenta ca sa castigi increderea restaurantelor
importante din Craiova. 

 

 O surpriză muzicală de excepție
a încheiat această seară minunată. Doi muzicieni de excepție de la Filarmonica
Oltenia, un violinist și un pianist ne-au oferit clipe de neuitat.

Doi muzicieni de excepție

Seara aceasta s-a încheiat ca de obicei cu fotografia noastră de grup.

#Brânzeturi cum se cuVin

Distribuie articolul:
Google+
http://mirelacoman.ro/regina-branzeturilor-frantuzesti-si/
Facebook
Email
TWITTER
LINKEDIN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *