Andrei Irimia, Marius Manole și Pasărea Fericirii

„Lumini și Umbre”, muzica, poezia și arta vizuală. Cu Andrei Irimia și Marius Manole. Muzica este elementul principal, poezia și lumina accentuează puterea muzicii. Acest spectacol creează o experiență imersivă, publicul este absorbit cu toate simțurile.

O călătorie despre trăirile umane. Cu lumini și umbre. Inspirație și emoție. Pianistul și compozitorul Andrei Irimia într-un dialog cu actorul Marius Manole.

Andrei Irimia este unul dintre cei mai apreciați compozitori de pian din România. S-a născut în 1987 la Constanța. Cântă la pian de la vârsta de 8 ani și a studiat o mare varietate de stiluri muzicale. EP-ul de debut „Nuit Minimaliste”, o lucrare de pian solo, este un tribut adus muzicii franceze. A creat lucrări în care a abordat stiluri diferite.

Prin muzica sa introduce ascultătorii într-un spațiu meditativ, contemplativ, de descoperire a sinelui. O combinație între melancolie și forță. Vă invit să îl urmăriți pe acest compozitor și pianist talentat pe platformele digitale Spotify, YouTube și rețelele sociale.

În 2024 a susținut concerte în Londra, Paris, Bruxelles și Berlin. În septembrie 2024, la Paris, în minunata sală La Divine Comédie, publicul a fost fermecat. Vă invit să îl ascultați.

https://www.instagram.com/andreiirimiamusic/p/DAa6hc2opsk/?img_index=1

Dialogul sunetelor din spectacolul „Lumini și Umbre”este completat de violonistul Răzvan Păun și violoncelistul Thibault Solorzano.

Jocurile de lumini care ne însoțesc sunt concepute de Daniel Mancaș.

Marius Manole este cel care ne aduce Pasărea Fericirii și lumea poeziei. Mă bucur că s-a alăturat acestui proiect, avem atâta nevoie de poezie. În Craiova sunt mulți tineri care scriu poezie.

Spectacolul „Lumini și Umbre” a prins viață în 2021, acum avem prilejul să îl urmărim într-un turneu național. În perioada 1 martie 2025 – 27 aprilie 2025 ne vom întâlni cu acești artisti talentati la Craiova, Timișoara, București, Constanța, Brașov, Iași, Cluj.

Lumini si umbre- muzica, poezie si arta vizuala

Această călătorie multisenzorială începe la Craiova în data de 1 martie 2025 la Filarmonica Oltenia din Craiova.

Îi admir pe cei care dau viață unor proiecte care aduc la un loc mai multe tipuri de arte. Povestea de pe scenă se transmite în sală și creează emoții. Îmi place sa aflu detaliile spectacolului, sunt necesare echipamente speciale de sunet și lumină, echipe care știu să folosească configurația sălii.

E interesant conceptul spectacolului și e interesant locul care îl va găzdui. E interesantă alegerea de a însoți muzica și arta actorului cu jocuri de lumini care să transmită lumi și stări diferite. E interesantă alegerea locațiilor. În Craiova are loc în Sala Filarmonicii, la București în Sala Radio, la Brașov într-un Centru Cultural, în Iasi are loc la Ateneu, în Timisoara la Casa Tineretului, iar în Cluj la Casa Studenților.

Biletele la Spectacolul „Lumini și Umbre” sunt disponibile pe platforma iabilet.ro.

Calendarul turneului:

⦁ 1 martie – Filarmonica Oltenia, Craiova

⦁ 8 martie – Casa Tineretului, Timișoara

⦁ 5 aprilie – Sala Radio, București

⦁ 6 aprilie – Centrul Cultural Reduta, Brașov

⦁ 8 aprilie – Centrul Multifuncțional pentru Tineret Jean Constantin, Constanța

⦁ 12 aprilie – Ateneul Iași, Sala Unirii (Cinema Victoria)

⦁ 27 aprilie – Casa de Cultură a Studenților, Cluj-Napoca

Unul dintre cele mai așteptate momente ale turneului va fi concertul de la Sala Radio din București, în data de 5 aprilie 2025.

Este interesant și modul diferit de atragere a publicului. O modalitate de a susține proiectul, puteți achiziționa pachete VIP: https://andreiirimia.com/shop/

Începând cu luna septembrie turneul continuă în Europa, în Berlin, Bruxelles, Barcelona și Paris.

În acest spectacol pianistul Andrei Irimia îi are alături pe violoncelistul Thibault Solorzano și violonistul Răzvan Laurenţiu Păun.

Thibault Solorzano s-a născut în 1992 în Angers, Franța. Studiaza la Conservatorul Regional din Angers si ulterior studiaza la Universității Naționale de Muzică din București cu Marin Cazacu și Răzvan Suma. A cântat cu Violoncellissimo si a colaborat cu multe orchestre. Din anul 2021 cântă la Filarmonica Mihail Jora Bacău.

Răzvan Laurenţiu Păun este licențiat al Universității Naționale de Muzică din București. A obținut numeroase premii la concursuri naționale și internaționale. A susținut concerte în calitate de solist și violonist alături de Orchestra Filarmonicii Brașov și a participat la mai multe schimburi de experiență internaționale.

Vă invit să îi întâlnim pe acești renumiți artisti, să ascultăm muzică și poezie și să încercăm să găsim PASĂREA FERICIRII.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *