Apă potabilă la Mischii pentru 1800 de locuitori

Proiectul H20 (Water) – Helping To Obtain Water finanțat de Fundația Coca-Cola în parteneriat cu Global Water Challenge permite accesul la apă potabilă din surse sigure pentru 1800 de locuitori. În această zonă majoritatea locuitorilor sunt bătrâni și apa se află la mare adâncime. Pentru apa de băut, de udat grădina și animalele din curte, bătrânii erau nevoiți să coboare într-o vale să ia apă cu găleata. În România doar 60% dintre locuitori au acces curent la apă potabilă provenită din surse sigure.

În Mischii, Gogoșești și Călinești au fost construite 4 fântâni de mare adâncime pentru a asigura accesul locuitorilor la apă potabilă din surse sigure. Proiectul s-a desfașurat în perioada Octombrie 2018 – Februarie 2020 și a fost implementat de Asociatia CSR Nest.

Proiectul H20 (Water) – Helping To Obtain Water este un proiect de succes. A avut sprijinul autorităților locale, a școlilor din zonă, a întregii comunități.

Apa potabila in comuna Mischii

Cu ocazia finalizării lucrărilor de construcție a celor 4 fântâni de mare adâncime, a fost prilejul de a povesti despre problemele comunității, despre viața cotidiană și de a face planuri pentru continuarea acestui proiect.

Evenimentul a fost găzduit de Căminul Cultural Mischii. A fost prezentă întreaga comunitate alături de primar și consilieri, preot și poștaș, medic veterinar și profesori, Mihaela Niță- Corporate and Government Affairs Manager Coca-Cola Romania, Anda Sebeși-vicepreședinte Asociatia CSR Nest și reprezentanți mass-media.

Apa potabila- comuna Mischii

Primarul Comunei Mischii, Gheorghe Popa a povestit despre greutățile in privinta asigurarii apei potabile si despre soluțiile găsite pentru a ușura viața localnicilor. Multe case sunt părăsite, familiile sunt îmbătrânite și sunt copii puțini pe ulițe.

Pentru a asigura accesul mai ușor în mai multe puncte ale localităților, primăria s-a implicat într-un proiect care asigură pe o distanță de 5 kilometri o mini-rețea pentru furnizarea apei. Astfel, primăria Mischii poate acum prin intermediul unor cișmele stradale să aducă apa potabilă mai aproape de locuitorii din comună.

Sorin Boboc a oferit informații de la evenimentul educativ de la Școala Alexandru Nicolaid, despre utilizarea responsabilă a apei.

Mihaela Niță-Corporate and Government Affairs Manager Coca-Cola România a discutat despre necesitatea proiectelor de furnizare, economisire și prețuire a apei. Anda Sebeși- vicepreședinte Asociatia CSR Nest a dat detalii despre implementarea proiectului și a invitat întreaga sală să vadă filmul realizat cu ocazia realizării proiectului H2O Water la Mischii. De asemenea a fost apreciată colaborarea dintre ONG-uri și comunitatea locală și au fost prezentate alte proiecte realizate în parteneriat cu Global Water Challenge.

H20 Water la Mischii, apă potabilă din surse sigure- un proiect de succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *