AVINCIS, DELACO și bloggerii

AVINCIS este simbolul renaşterii vinului românesc, sub semnul tradiţiei şi al modernităţii. DELACO este printre cei mai mari jucători de pe piața brânzeturilor din România, parte integrantă a grupului francez Savencia.

A fost un eveniment special, există o prietenie între noi și aceste branduri.

Avincis, Delaco
Avincis, Delaco

Într-o locație modernă, la Restaurant Craft, ne-am întâlnit acum cateva zile să descoperim noi asocieri și povesti din lumea fascinantă a vinurilor și brânzeturilor. Un nou eveniment Brânzeturi cum se cu…Vin, organizat de Asociația Bloggerilor Olteni și DictionarCulinar.ro dedicat acestor renumite branduri.

Acum un an și jumătate a avut loc prima întâlnire a bloggerilor cu vinurile de la Crama Avincis. A fost o seară minunată și după aceea am primit o invitație la Domeniul Vila Dobruşa. O zi întreagă alături de alți iubitori ai vinului. Am mers în vie, am vizitat crama Avincis și am admirat Vila Dobrușa.

Acum câteva luni am fost invitați din nou și am descoperit produse noi. Relațiile noastre cu proprietarii domeniului și cu cei care promovează vinurile cramei sunt foarte apropiate.

Crama Avincis

Domeniul Dobrusa

Prima întâlnire a bloggerilor cu brandul Delaco a fost în 2015, cunoaștem foarte bine produsele și pe reprezentanții companiei. Oferă un portofoliu de produse de cea mai înaltă calitate clienților, branduri renumite precum Bergader, Castello, Ile de France, Zott, Arla, Joya sau Milkana. Produsele sunt atent selecționate și produse după rigori stricte.

Avincis si Delaco 6
AVINCIS, DELACO și ASBO

Degustarea a început cu Crâmpoșie Selectionată alături de Mozzarella și pepene galben. Era o zi foarte caldă și asocierea unui vin alb cu o brânză moale cu aromă fina și pepene galben zemos a fost o surpriză foarte placută.

A urmat tot un vin alb foarte bun, realizat din Muscat Ottonel și Sauvignon Blanc împreună cu Camembert.

După aceea am degustat doua vinuri Rosé, foarte potrivite cu vremea de afară. Vila Dobrusa Rosé asociat cu Cașcaval Sofia și Avincis Rosé alaturi de Emmentaller și piersici. Seara s-a încheiat cu Avincis Pinot Noir și Grana Padano.

Avincis si Delaco 2

       Alegerea mea din această seară este Avincis Rosé cu Emmentaller și piersici.

Acest Rosé este un vin sec, realizat din Cabernet Sauvignon şi Merlot. Primul soi dă structură vinului, iar al doilea aduce note florale și rotunjime. Este un vin pe care îl consumi alături de cei dragi și alegerea de a-l oferi cadou prietenilor. Culoarea este un roz deschis, este fresh și aromele sunt de cireșe.

Eticheta este elegantă și prezentarea produsului a contribuit în alegerea mea. Cuvântul ales este prietenie.

AVINCIS SI DELACO 4
AVINCIS Rose si Emmentaler DELACO

Brânza asociată cu Avincis Rosé este Emmentaller. Originară din valea Emmental din Elveția, este considerată unul din felurile de brânză cel mai greu de obținut datorită procesului de maturare care trebuie să ducă la formarea simultană a gustului și a găurilor specifice din structură.

La fiecare degustare urmăresc să văd care este asocierea propusă. Îmi place Emmentaller, are un gust dulceag, ușor acid și o aromă fructată. Cuvântul ales este plăcere. Pentru Avincis Rosé cu Emmentaller cuvântul ales este întâlnire.

Vă invit la restaurantul Craft să descoperiti aceste vinuri și branzeturi și vă lansez invitația să vizitați Domeniul Vila Dobrușa, o poveste care se apropie de aniversarea unui secol.

AVINCIS este continuarea unei poveşti de familie.

1927- Maria şi Iancu Râmniceanu, numit ofiţer al armatei române de Ionel Brătianu, au cumpărat în Drăgăşani, un conac înconjurat de vii. Construit în stil neoromânesc pur, inspirat din arhitectura ctitoriilor brâncoveneşti,

2007– Strănepoata lor Cristiana, alături de soţul său Valeriu Stoica, s-au reîntors pe domeniul familiei şi au avut descoperit calitatea vinurilor şi tradiţiile locului.

2011- Domeniul Vila Dobruşa şi-a deschis porţile pentru iubitorii vinului. Cuprinde conacul, crama AVINCIS, 40 hectare de viţă de vie, mai multe hectare de pădure şi amenajarea peisagistică.

Distribuie articolul:

One thought on “AVINCIS, DELACO și bloggerii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *