AVINCIS, povestitorul vinurilor alături de prietenul său, DELACO
O seară cu bloggerii pasionați de vin într-o locație plină cu flori, o terasă aflată departe de zgomotul mașinilor, un loc frumos în care nu am mai fost, Restaurantul Mignon. Un eveniment organizat de Asociația Bloggerilor Olteni șiDicționarCulinar.ro.
Întâlnirea de astăzi este cu vinuri din regiunea Drăgășani, orice craiovean a aflat despre prestigiul lor. Acolo s-au produs întotdeauna vinuri fine, răcoroase, cu o bună aciditate. Vinurile de Drăgăşani au cunoscut perioada lor de glorie la sfârşitul secolului al XIX-lea, cucerind mai multe medalii la expoziţiile universale de la Paris, în anii 1867, 1889 şi 1900, precum şi diploma de onoare la concursul internaţional de vinuri de la Bordeaux din 1898.
Prietenul vinurilor era prezent, DELACO ne-a adus ca de obicei brânzeturi fine la acest eveniment.
- Domnul de Rouă – Alb – Mozzarella Fresca Delaco
soarelui. Într-o noapte, locuitorii satului au închis cocoșii, iar Domnul de Rouă nu a mai auzit cântul acestora. Încercând să se întoarcă acasă, misteriosul crai a fost surprins de razele soarelui și transformat în rouă. Strugurii dezmierdaţi de stropii de rouă au dat naştere vinului iubirii. Domnul deRoua – Alb este un cupaj format din soiurile Sauvignonasse (50%), Sauvignon Blanc (40%) şi Muscat Ottonel (10%), este un vin aromat, culoarea este galben – verzui deschis. Mi-au plăcut aromele de citrice cu note florale şi subtile note de trandafir. Cuvântul ales pentru acest vin este: poveste. Un vin de poveste realizat de specialiști renumiți care scoate la iveală o legendă frumoasă din timpuri de demult.
Acest vin a fost asociat cu Mozzarella Fresca Delaco, prezentată alături de busuioc proaspăt și ulei de masline. Termenul mozzarella apare pentru prima dată într-un document scris de unul din bucătarii Curții Papale în secolul 16. Este originară din regiunea italiană Campania, se spune că a fost descoperita accidental la o fabricuță de brânzeturi, undeva pe lângă Neapole. Este fabricată din lapte de vacă, prin procedeul „pasta filata”.
Am degustat o brânză de vacă cu textura moale, puțin sărată.
Cuvântul potrivit pentru Mozzarella Fresca Delaco este prietenie, pentru ca este un partener adevarat. Cuvântul pentru această asociere este emoție.