La Bavarian Corner, o degustare de bere bavareză acompaniată cu mici din carne de struț
La Bavarian Corner, o degustare de bere bavareză acompaniată cu mici din carne struț. O întâlnire cu prietenii într-un restaurant in Craiova. Aflat la intersecția a două străzi: Amaradiei și Doljului. Pe un colț. E frumoasă locația și e bine ales locul. La intersecția a două străzi și a două cartiere.
Vă invit ca de obicei să descoperiți un loc nou înconjurat de povești. Pentru că la un pahar de bere încep poveștile. Acum, un pahar de bere blondă Wassertal și povestea Mocăniței de la Vișeu de Sus din Valea Vaserului. La Bavarian Corner.

La Bavarian Corner, am fost întâmpinați bineînțeles cu bere…din Bavaria. Berea produsă în această zonă este cunoscută în întreaga lume pentru gustul și calitatea sa. Fabrica Herrnbräu unde este produsă această bere are sediul în Ingolstadt. În această localitate a fost a promulgată „Legea purității berii bavareze” în 1516.
Nu știam că există o tradiție de peste 500 de ani în producerea berii și nici de legislația strictă care se respectă de atunci. Germania are prima legislație în materie de alimente și băuturi din lume. „Legea purității berii bavareze” are scopul de a îmbunătăți calitatea și conservarea berii. Berea trebuie să fie făcută din ingredientele: Apă; Malț; Hamei; Drojdie. Utilizarea hameiului are proprietăți antibacteriene. Legea implementată in aceasta regiune s-a extins în restul țării, în 1906 a fost aplicată în toată Germania.
Berea blondăWassertal este produsa la fabrica Herrnbräu, atestată fiscal în 1527. Herrnbräu respectă legea purității berii germane. Apa este importantă pentru a obține o bere bună. La Herrnbrau, apa vine din 2 fântâni care ajung la o adâncime de 256 metri.
Locomotiva de pe eticheta berii Wassertal ne-a atras imediat atenția, este o Mocăniță. Această bere are o poveste. Este realizată special pentru a omagia Mocănița de la Vișeu de Sus, din Valea Vaserului. În perioada mai-octombrie, în frumosul Maramureș, turiștii poț merge cu acest tren cu aburi. Locul de unde pleacă Mocănița, este prilejul de a discuta cu turiști de pe intreg globul și de a închina un pahar de bere. Un pahar de bere la o terasă unde se ascultă poveștile despre Mocaniță la terasa se poate servi această bere.

Mocănița este ultima cale ferată forestieră cu abur din lume și singura din Europa care încă mai este folosită pentru transportul lemnului.
Această bere este produsă după o rețetă tradițională fiind fermentată la rece și maturată apoi timp de patru săptămâni. Mi-a plăcut, are un gust diferit față de alte beri. Și există o asociere bavareză, un covrig cald specific acestei zone. Covrigii de pregătesc aici, miros frumos și te invită la o conversație alături de prieteni.
La un moment dat am primit…o halbă de 3 litri plină cu bere. Și alături mici…din carne de struț. Bavarian Corner este singurul restaurant din Craiova unde găsești preparate din carne de struț: cârnați, burgeri, mici. Au un gust bun, sunt pregătiți la un grătar profesionist.

Carnea de struț este de la Ferma Ograda cu Struți, vine gata preparată. În mici de struț au adăugat puțină grăsime de porc, pentru aspect. Sunt foarte buni. Postgust-ul e diferit.
Carnea de struț nu seamănă la gust cu carnea de pui sau cu cea de curcan. Mai mult cu carnea de vită. E o carne sănătoasă, chiar dacă e carne roșie. În ultimii ani este cerută de consumatori în restaurante datorită profilului său nutrițional, conținutului de fier, aromei și texturii. Are un conținut scăzut de grăsimi și valoare energetică scăzută.
Toți am fost încântați de gustul acestor mici. Suntem curioși să descoperim gustul burgerilor și al cârnaților din carne de struț.

La Bavarian Corner poți veni oricând alături de prieteni, dar poți comanda de-acasă bere bavareză folosindbeer2go.ro. Întregul sortiment il găsești pe site. Pretul e mai mic. Pe site-ul BEER 2 GO, pretul pornește de la 7,5 lei. Pentru livrarea la domiciliu, transportul este gratuit pentru o comandă de minim 6 beri.
Vă invit la un pahar de bere bavareză, covrigi bavarezi și când distracția e în toi, micii din carne de struț vă țin companie. La Bavarian Corner.

Foto Daniel Botea