Bike Aqua și Hidrokinetoterapie la Plus Aqua Craiova

Ciclismul în apă a revoluționat fitnessul și exercițiile pe bicicletă. Bicicletele sunt scufundate în piscină până la nivelul umerilor și pedalatul este o modalitate de remodelare corporală mult mai distractivă decât Indoor Cycling. Mă bucur că există un program de hidrokinetoterapie coordonat de Alin Burileanu și un program Bike Aqua.

Am mulți prieteni care se duc mereu, dar eu nu mai fusesem.

Bike Aqua la Plus Aqua
Bike Aqua la Plus Aqua

Într-o zi frumoasă, Asociația Bloggerilor Olteni a strigat catalogul în fata unui centru SPA renumit. Era week-end și am răspuns invitației de a ne petrece o după-amiază la Plus Aqua.

Bloggerii la Plus Aqua
Bloggerii la Plus Aqua
piscina Plus Aqua
piscina Plus Aqua

Știam că sunt piscine interioare, piscine exterioare, jacuzzi și saună, dar am văzut pe web-site că există și o sală de fitness, masaj și alte surprize.

Este frumos amenajat fiecare spațiu. Am fost la început la piscina interioară. Multe familii cu copii, un topogan și multă veselie mi-au atras atenția. Ceilalți bloggeri erau deja la piscina exterioară și era gălăgie. Ne întâlnim de câteva ori pe lună și de fiecare dată avem multe să ne povestim.

Plus Aqua
Plus Aqua

Mai târziu ne-am retras într-un colț unde sunt umbreluțe multe și un bar. Bei ceva răcoritor, cumperi ceva de mâncare și vorbești cu prietenii. Unii au luat suc de rodie, bere și pizza. Ni s-a alăturat proprietarul centrului SPA și ne-a invitat să mergem la saună. Băieții s-au dus la saună și restul am rămas să povestim. I-am spus că mă bucur că există un program de hidrokinetoterapie coordonat de Alin Burileanu.

Am aflat că există aceste biciclete, programul se numește Bike Aqua. Imediat am plecat să descopăr locul unde pot face ciclism în apă. Am rezistat aproape trei sferturi de oră, data viitoare o să stau mai mult.

În afară de Bike Aqua pe mine mă interesează programele de hidrokinetoterapie de la Plus Aqua.

Programul conceput de Alin Burileanu este antrenant și atrage multi clienți. Despre pasiunea cu care se implica în promovarea mișcării și a kinetoterapiei știam de mult, de la o prietenă.

Hidrokinetoterapie la Plus Aqua
Hidrokinetoterapie la Plus Aqua

Am facut plajă, am înotat, am stat de vorbă cu prietenii și nu stiu cum a trecut timpul.

Programul de hidrokinetoterapie mi se pare foarte interesant și a doua zi l-am contactat pe Alin Burileanu.

Mi-a spus: „Hidrokinetoterapia se face individual sau în grup și cuprinde o serie de exerciții cu impact asupra întregului organism. Unul din cele mai importante avantaje este că în imersie totală corpul uman cântărește undeva la 15% din greutatea reală, iar asta ne permite să tratam afectiuni ortopedice fără să punem presiune pe articulații. Prin hidrokinetoterapie se pot trata inclusiv afecțiuni ale coloanei vertebrale, cum ar fi scolioza sau atitudinile postural apărute de la poziția greșită în bancă. Dificultatea exercițiilor de hidrokinetoterapie este dată de viteza și timpul îndelungat de execuție. În mod normal o sedință durează minim 30 de minute și în funcție de activitatea pe care o are subiectul poate ajunge la 90 de minute”.

Hidrokinetoterapie

Plus Aqua, locul în care o să revin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *