Am sărbătorit singura comunitate a bloggerilor din România care se întâlnește lunar de peste 8 ani

Pinot Noir este unul dintre cele mai vechi soiuri de struguri din lume. A fost denumit dupa familia Pinot, al cărei arbore genealogic datează de acum 2000 de ani. Are o formă de con de pin și în lume există peste 1000 de clone diferite ale familiei Pinot, cele mai cunoscute sunt Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Meunier. În Franța, în regiunea Burgundia sunt unele dintre cele mai vechi podgorii din lume Pinot Noir. Renumite sunt si cele din Germania, Austria, Italia, Moldova, Statele Unite, Chile, Argentina, Canada, Australia, Noua Zeelandă și Africa de Sud.

Pinot Noir este un strugure dificil de întreținut și de vinificat. De aceea un Pinot Noir renumit în România, Pinot Noir de la Domeniile Sâmburești ne-a însoțit la sărbătoarea bloggerilor din Craiova, care au aniversat alături de prieteni 100 de întâlniri. Este singura comunitate de bloggeri din România care se întâlnește regulat de 8 ani. În fiecare lună bloggerii din Craiova organizează o întâlnire. Așa s-au născut proiecte interesante și am cunoscut oameni din diverse domenii care au aceleași pasiuni ca și noi. 

Scriu pe blog din 2014. Atunci am fost invitată la o întâlnire cu Vlad Drăgulescu, managerul Filarmonicii Oltenia și președintele “Asociației Craiova Capitală Culturală 2021”. Ne-a povestit despre proiectele culturale care vor urma și ne-a invitat să le promovăm. Îmi doream de mult să cunosc actori, muzicieni, regizori din toată lumea și munca din spatele unui spectacol. Așa a luat naștere blogul meu, un blog personal. Pentru că îmi doream să mă implic în promovarea evenimentelor culturale. Atunci am cunoscut alti bloggeri și am fost invitată să le fiu alături.  

La una din aceste intalniri a luat naștere proiectul Brânzeturi cum se cuVin, un proiect care aduce la un loc iubitorii vinului. De aproape șase ani ne întâlnim la o degustare de vinuri românești acompaniată de brânzeturile Delaco.

În seara în care s-au sărbătorit 100 de întâlniri ale bloggerilor din Craiova, vinurile renumite de la crama Sâmburești alături de brânzeturile Delaco i-au acompaniat pe bloggeri și invitații lor din București, Brașov, Iași, Hunedoara și Cluj. 

La restaurantul Ribs House, gazdele ne-au așteptat cu multă bucurie și surprize culinare. Sala era frumos aranjată, paharele de vin erau aliniate și ca de obicei pe o masă lungă se aflau asocierile care urmau să fie prezentate:

Sauvignon Blanc Domeniile Samburesti + Camembert Ile de France,

Chardonnay Domeniile Samburesti + British Cheddar Delaco D’Exceptie,

Pinot Noir Domeniile Samburesti + Emmentaler Delaco

Cabernet Sauvignon Domeniile Samburesti + Grana Padano Delaco D’Exceptie.

Alegerea mea din aceasta seară magică este Pinot Noir Domeniile Samburesti acompaniat de Emmentaler Delaco.

Delaco este sponsorul oficial al brânzeturilor asociate cu vinuri în cadrul degustărilor noastre și crama Sâmburești ne-a însoțit de multe ori. 

În această seară ne-a fost alături și Aqua Carpatica, partenerul nostru de hidratare.

Asocierea mea preferată este Pinot Noir Domeniile Sâmburești + Emmentaler Delaco.

Pinot Noir Domeniile Samburesti este ca blogul meu: are o culoare fermecătoare, este fin și versatil. Are multi prieteni și este nelipsit de sărbători. Și-a format rădăcini și îi place să aducă bucurie.

Pinot Noir te duce cu găndul la cireșe, prune, căpșuni și te atrage prin culoarea sa de rubin. 

Emmentaler Delaco ne însoțeste mereu, este prietena noastra. Este o brânză galbenă, un gust sărat, de duritate medie. Originară din zona Emmental, aflata în cantonul Berna din Elveția, a fost menționată pentru prima dată în 1293. 

Acum câteva sute de ani, găurile erau un semn al imperfecțiunii și producătorii de brânzeturi încercau să le evite. Astăzi, formarea ochilor este apreciată ca un semn de maturare și calitate.

Cele trei cuvinte care descriu vinul, sortimentul de branză și asocierea propusă sunt: fermecător, dăruire și sărbătoare.

A fost o seară minunată de sărbătoare alături de prieteni. Am sărbătorit singura comunitate a bloggerilor din România care se întâlnește lunar de peste 8 ani de zile.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *