Cum reușim? Am sărbătorit 13 ani de la primul Blog Meet

‘’Brânzeturi cum se cuvin’’, proiectul inițiat de Asociația Bloggerilor Olteni, sărbătorește 10 ani. Va fi un an cu multe evenimente alături de prieteni.

Primul eveniment a avut loc într-un loc încărcat de istorie, Casa Romanescu. Aici ne-am întâlnit să sărbătorim o altă aniversare. 13 ani de activitate a bloggerilor din Craiova. 13 ani de la primul Craiova Blog Meet.

Această casă construită în secolul XIX, casa în care a locuit Primarul Craiovei și familia sa, poartă amprenta acelor vremuri. Holul impresionant, ușile sculptate, sobele, totul spune o poveste. Te invită să revii. Îmi place să ajung mai devreme, să am timp să admir fiecare încăpere și să vorbesc pe îndelete cu ceilalți bloggeri pe masură ce sosesc. Ne bucurăm de fiecare întâlnire, e multă veselie.

Fiecare eveniment e special pentru că și invitații nostri sunt speciali. Ne cunoaștem de mult și de fiecare dată încearcă să ne surprindă. Mereu suntem curioși ce surprize vor fi.

În această seară am sărbătorit alături de prietenii noștri de la Domeniile Vînju Mare. Ne-au invitat să descoperim o nouă gamă, gama Vinul Principelui. Sunt vinuri iubite de consumatori, care reflectă personalitatea solului. Este un vin care îl omagiază pe Mihai Viteazu.

Virgil Turcu, manager de vânzări, ne-a explicat despre impactul acestui vin în piață. Calitatea vinului, ambalajul ales, regândirea etichetelor, toate au contribuit. Aliona Ionescu, șef laborator la Domeniile Vînju Mare, ne-a povestit despre planurile de viitor, de noi proiecte care au loc la cramă.

Vinurile de la Domeniile Vînju Mare au fost însoțite de brânzeturile Delaco la aniversarea Blog Meet

Asocierile prezentate au fost:

  • Vinul Principelui Tamaioasa Romaneasca si Chardonnay (sec) + Camembert Delaco,
  • Vinul Principelui Sauvignon Blanc si Riesling Italian (demisec) + Brie Delaco,
  • Vinul Principelui Rose (sec) + British Cheddar Delaco,
  • Vinul Principelui Cabernet Sauvignon si Syrah (sec) + Grand Blue Delaco,
  • Vinul Principelui Merlot si Syrah (demisec) + Grana Padano Delaco.

A fost interesant, vinuri seci și demiseci în aceeași gamă. Trei vinuri seci și două vinuri demiseci.

O alăturare curajoasă a două regine, Tămâioasă Românească și Chardonnay, urmata de o propunere interesantă dintre Sauvignon Blanc și Riesling Italian. Rose-ul obținut dintr-un simbol românesc, Feteasca Neagră a invitat două vinuri roșii la final. Minunatul Syrah, puțin cunoscut în România, a fost acompaniat de Cabernet Sauvignon și într-o altă variantă, acompaniat de Merlot.

Vinurile albe au obținut numeroase premii, Rose-ul este recunoscut în piață datorită calității soiului Feteasca Neagră obținut în Oltenia, de aceea mă voi opri acum la Syrah.

Aleg asocierea Vinul Principelui Cabernet Sauvingnon și Syrah sec și Grand Blue Delaco.

Am ales acest vin și pentru că e obținut prin multisepaj. Aliona Ionescu, șef laborator la Domeniile Vînju Mare, ne-a explicat despre multisepaj. Când se realizează cupajul clasic, atunci se amestecă vinurile care au fost obținute separat. În cazul multisepaj-ului, strugurii se amestecă de la început. Pentru a realiza acest vin, două soiuri renumite, Cabernet Sauvignon și Syrah au fost culese împreună.

Culoarea este intensă, un roșu rubiniu, are arome de fructe de padure bine coapte și condimente picante. Este un vin corpolent. Cuvântul ales este minunat.

Asocierea cu branza cu mucegai albastru Grand Blue Delaco, a oferit un echilibru vinului. Grand Bleu Delaco, o brânza cu mucegai albastru, are un gust condimentat. Cuvântul ales este echilibru.

Cuvântul ales pentru asociere: prietenie. Este cuvântul ales și pentru această seară. Este cuvântul pe care îl aleg și pentru invitații de la Domeniile Vînju Mare, este cuvântul pe care îl aleg și pentru gazdele noastre de la Casa Romanescu.

A fost o seară minunată. Ne-am amintit că există un video cu secvențe de la fiecare întâlnire anuală, acolo vedem mereu cât ne-am schimbat în cei 13 ani. Unii au plecat din Craiova, dar participă uneori la întâlnirile noastre, alții au venit. Dar proiectele au mers mai departe.

Mulți ne întreabă: cum facem asta? ‘’Brânzeturi cum se cuvin’’, proiectul inițiat de Asociația Bloggerilor Olteni, sărbătorește 10 ani. El există pentru că avem în jur proprietari de crame care vin să ne povestească ceea ce fac și ce planuri au. El există pentru ca e minunat să îi asculti pe acei creatori de vinuri care își pun amprenta pe fiecare sticlă. El există pentru că noi, bloggerii din Craiova, scriem cu pasiune despre vinuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *