Asociaţia Evolve în parteneriat cu AsociatiaBloggerilor Olteni au inițiat proiectul „Stop abuzului de alcool”. Conform celor mai recente studii, în judeţul Dolj consumul de alcool este aproape dublu faţă de media pe ţară.
Acest proiect se realizează în cadrul programului de responsabilitate socială HEINEKEN pentru Comunitati   .

Proiectul îşi propune informarea și conştientizarea asupra problemelor provocate de abuzul de alcool. Beneficiarii proiectului vor fi 350 de elevi din mediul rural şi urban din judeţul Dolj intre 10-18 ani.

Un grup de voluntari vor participa la  activităţile de tip peer to peer education. Voluntarii instruiţi vor desfăşura ulterior activităţi de educaţie non-formală în şcolile în care învață, activități care evidenţiază efectele nefaste ale abuzului de alcool.

  

 Harta interactivă cu locurile în care se vinde alcool minorilor

O aplicaţie va permite construirea unei hărţi cu locurile în care se vinde alcool minorilor. Se va realiza un site în care se vor prezenta studii de caz și informații utile despre alcool.

Asociaţia Evolve și AsociatiaBloggerilor Olteni vor atrage publicul prin intermediul unei campanii în care sunt invitați sportivi și artişti. Cristian China Birta, cel mai cunoscut blogger din România este prietenul nostru și invitat special.

Cu această problemă gravă se confruntă în special comunităţile din mediul rural din România.
Această componentă off-line va se va desfăşura în şapte localităţi din judeţul Dolj. În Craiova, Breasta, Bucovăţ, Malu Mare, Sadova, Cerăt, Lipovu vor avea loc activităţi derulate în şcoli privind impactul negativ al consumului de alcool.
Promovarea evenimentului va fi în special prin intermediul bloggerilor. Ei au partcipat la dezvoltarea strategiei, vor participa la activități și fiecare va scrie despre propria experiență. Este un proiect inovativ, sunt implicați bloggeri care sunt interesați de aceste probleme, au propus activități în acest proiect și folosesc alte căi de comunicare cu publicul.

 

”Stop abuzului de alcool!” este proiectul finanțat în cadrul programului de responsabilitate socială HEINEKEN pentru Comunități, ediția 2016, dezvoltat de HEINEKEN în parteneriat cu Asociația CSR Nest.

Distribuie articolul:
Google+
https://mirelacoman.ro/bloggerii-spun-elevilor-stop-abuzului/
Facebook
Email
TWITTER
LINKEDIN
Share: