Bloggerii spun elevilor: Stop abuzului de alcool

Asociaţia Evolve în parteneriat cu AsociatiaBloggerilor Olteni au inițiat proiectul „Stop abuzului de alcool”. Conform celor mai recente studii, în judeţul Dolj consumul de alcool este aproape dublu faţă de media pe ţară.
Acest proiect se realizează în cadrul programului de responsabilitate socială HEINEKEN pentru Comunitati   .

Proiectul îşi propune informarea și conştientizarea asupra problemelor provocate de abuzul de alcool. Beneficiarii proiectului vor fi 350 de elevi din mediul rural şi urban din judeţul Dolj intre 10-18 ani.

Un grup de voluntari vor participa la  activităţile de tip peer to peer education. Voluntarii instruiţi vor desfăşura ulterior activităţi de educaţie non-formală în şcolile în care învață, activități care evidenţiază efectele nefaste ale abuzului de alcool.

  

 Harta interactivă cu locurile în care se vinde alcool minorilor

O aplicaţie va permite construirea unei hărţi cu locurile în care se vinde alcool minorilor. Se va realiza un site în care se vor prezenta studii de caz și informații utile despre alcool.

Asociaţia Evolve și AsociatiaBloggerilor Olteni vor atrage publicul prin intermediul unei campanii în care sunt invitați sportivi și artişti. Cristian China Birta, cel mai cunoscut blogger din România este prietenul nostru și invitat special.

Cu această problemă gravă se confruntă în special comunităţile din mediul rural din România.
Această componentă off-line va se va desfăşura în şapte localităţi din judeţul Dolj. În Craiova, Breasta, Bucovăţ, Malu Mare, Sadova, Cerăt, Lipovu vor avea loc activităţi derulate în şcoli privind impactul negativ al consumului de alcool.
Promovarea evenimentului va fi în special prin intermediul bloggerilor. Ei au participat la dezvoltarea strategiei, vor participa la activități și fiecare va scrie despre propria experiență. Este un proiect inovativ, sunt implicați bloggeri care sunt interesați de aceste probleme, au propus activități în acest proiect și folosesc alte căi de comunicare cu publicul.
”Stop abuzului de alcool!” este proiectul finanțat în cadrul programului de responsabilitate socială HEINEKEN pentru Comunități, ediția 2016, dezvoltat de HEINEKEN în parteneriat cu Asociația CSR Nest.
Distribuie articolul:

2 thoughts on “Bloggerii spun elevilor: Stop abuzului de alcool

 • octombrie 3, 2016 la 11:44 pm
  Permalink

  Si cum o sa o bagam pe Tata Safta in aplicatie, ca vinde vin si tuica la gard? Vorbim de Dolj unde aproape in fiecare gospodarie exista un alambic sau se face vin. Pai e o nebunie sa faci asa ceva cand copii se jaoca printre butoiaiele din beci.

  Răspunde
 • octombrie 4, 2016 la 10:15 pm
  Permalink

  Se vor aborda toate aceste probleme din mediul rural. Aplicatia se adreseaza in special restaurantelor, magazinelor,etc in care minorii consuma alcool.Este o aplicatie inovativa si un proiect foarte interesant.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *