Când te-ai apucat de blogging ? Care e povestea ta?
Când te-ai apucat de blogging? Care e povestea ta? m-au întrebat la început prietenii, după aceea bloggerii cu care mă întâlneam la conferințe.
În 2014 alături de alți prieteni am fost invitată la o întâlnire cu Vlad Drăgulescu, managerul Filarmonicii Oltenia și președintele “Asociației Craiova Capitală Culturală 2021”. A povestit despre proiectele culturale care vor fi în anii următori și ne-a invitat să le promovăm. Îmi doream de mult să cunosc actori, muzicieni, regizori din toată lumea și munca din spatele unui spectacol. Toți eram entuziasmați când s-a terminat întâlnirea cu Vlad Drăgulescu.
Așa a luat naștere blogul meu, un blog personal. Pentru că îmi doream să mă implic în promovarea evenimentelor culturale.
Daniel Botea a propus să discutăm la Blog-meet, întâlnirea lunară a bloggerilor din Craiova. Ne știam de mulți ani, dar nu știam că are un blog.
La Blog-meet s-a hotărât să inițiem un grup pe Facebook, Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021 și să promovăm pe blogurile noastre evenimentele culturale.
Am cunoscut mulți bloggeri, ne-am împrietenit imediat și am aflat că avem pasiuni comune.
Așa a luat naștere blogul meu, doream să mă implic și să particip la blog-meet. Îmi place să scriu, în 1996 am făcut parte din echipa unui ziar local “General Business”.
Scriu despre pasiunile mele, evenimentele culturale, brandurile preferate, proiectele noastre. Îmi place foarte mult, pentru că îmbin activitățile off-line cu on-line.
Grupul Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021 inițiat de bloggerii din Craiova promovează pe Facebook viața culturală a orașului. Scriem despre evenimentele la care participăm, atașăm fotografii, comentăm. Ne-am făcut prieteni, lumea este interesată de evenimentele culturale.
De patru ani mergem împreună la Filarmonica Oltenia, Teatrul Național Marin Sorescu, Opera Română Craiova, Casa de Cultură Traian Demetrescu, Teatrul Colibri, Muzeul Oltenia, Muzeul de Artă Craiova și Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman.
Am scris, am promovat și acum mulți craioveni ne întreabă ce evenimente sunt în oraș.
Stagiunea “Europa Season” organizată la “Filarmonica Oltenia” a reprezentat întâlnirea cu muzica țărilor din Uniunea Europeană. O stagiune dedicată celor 28 de state europene.
În fiecare săptămână de luni până vineri publicul era invitat să descopere o țară europeană prin intermediul muzicii și a muzicienilor invitați.
Luni era organizată o întâlnire a publicului cu dirijorul invitat, era ziua în care descopeream marii compozitori, informații despre viața culturală și provocările din prezent ale muzicienilor și filarmonicii din țara care era omagiată în acea săptămână. Îmi plăcea să ascult și mereu întrebam cum sunt promovate concertele, care sunt canalele de promovare cele mai importante.
Marți era o întâlnire cu tineri muzicieni invitați. Evenimentul avea loc în Sala de Muzică de la Palatul Mihail ( în prezent Muzeul de Artă). Am cunoscut studenți la Conservator foarte talentați, am ascultat programe diverse și am aflat despre programul de studii din fiecare țară invitată.
Vineri publicul era invitat la filarmonică să se întâlnească cu muzicienii și cu muzica din țara invitată în acea săptămână. Și acum țin minte, prima săptămână a fost dedicată Austriei,iar finalul i-a aparținut Franței.
Sâmbăta era ziua în care invitații descopereau cultura noastră, mergeau la Muzeul de Istorie și la alte instituții culturale.
Povestesc și acum despre Europa Season prietenilor.
A fost o experiență extraordinară pentru orchestra Filarmonicii Oltenia care în fiecare săptămână a repetat cu alt dirijor, a fost o experiență de neuitat și pentru public. Am cunoscut dirijori și solisti renumiti din Europa, am aflat despre compozitorii din aceste țări, despre promovarea evenimentelor culturale.
A fost un efort deosebit pentru Vlad Drăgulescu, managerul Filarmonicii Oltenia, și echipa sa.
Grupul de pe Facebook,Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021, poartă și acum același nume chiar dacă nu am câștigat competiția.
Facebook nu te lasă să schimbi titlul unui grup așa că noi am mers mai departe. Pentru noi, Craiova este Capitală Europeană a Culturii. Cred că Europa Season a demonstrat acest lucru.
Alături de prietenii mei particip la evenimentele organizate pentru bloggeri: Social Media Summit, Digital Divas, Webstock. Acolo cunosc speakeri renumiți. Sunt invitați oameni deosebiți care răspund la întrebările noastre și primim soluții de promovare a articolelor. Mergem împreună, suntem cunoscuți și organizatorii vin să facă poze cu bloggerii din Craiova.
Pasiunile noastre au dat naștere unor proiecte interesante în Craiova: o expoziție de pictură, ateliere de scrapbooking, plantarea unor copaci, Brânzeturi cum se cuVin.
În 2015 eu am inițiat “Băncuța Bloggerilor”, un proiect care promovează Craiova și bloggerii din Craiova.
Aflată în centrul orașului, băncuța sculptată de Gabi Rizea te așteaptă să îți anunți prietenii că ai ajuns în Craiova. Este o băncuță pentru turiștii care vor să trimită mesaje sau articole, realizată cu sprijinul lui Cosmin Dragoste managerul Casei de Cultura Traian Demetrescu.
“Un butuc cu un laptop” a spus Cristian China Birta. Noi am lustruit, am discutat cu autoritățile locale pentru amplasarea ei. Acest proiect a fost nominalizat la Digital Divas 2016.
Cristian China Birta și Cristian Florea au venit în Craiova și au susținut un seminar pentru bloggeri. După aceea am fost la Băncuța Bloggerilor. Ei au fost primii care au promovat acest loc.
Acum câteva luni Ana Nicolescu și Lavinia Pavel, membrii fondatori ai Digital Parent Talks, au organizat un seminar despre blogging. Și ele au mers la Băncuța Bloggerilor.
În timpul Festivalului Shakespeare echipa regizorului Philip Parr a venit la Băncuța Bloggerilor.
Au trecut patru ani de când am blog, ne întâlnim săptămânal, suntem aproape aceiași.
Avem și noutăți. Bloggerii din Craiova au înființat în 2017 un ONG, Asociația Bloggerilor Olteni. Avem o pagină de Facebook. Aici promovăm proiectele și evenimentele la care participăm.
Nu ca nu stiam cat de implicata esti, Mirela, in tot felul de proiecte interesante! Si nu doar la nivel local, te admir pentru asta. Articolul tau m-a ajutat sa imi amintesc, cu mare placere, de acea perioada in care atat de multe lucruri frumoase s-au intamplat in orasul nostru. Astept sa ne revedem in offline, pentru a discuta mai multe. Un an blogosferic cat mai bogat – atat online cat si offline!
Am invatat atat de multe de la tine, ma bucur ca ne-am intalnit la Blog-meet. Un an nou cu multe bucurii.
Intre timp s-au schimbat regulile la Facebook si am putut sa schimbam numele grupului. Se numeste Craiova Capitala Culturala Europeana, fara niciun an. In schimb, ASBO e din 2016, nu din 2017. As mai completa cu evenimentele sportive la care am fost in formatie blogosferica. La Multi Ani 2019!
M-am uitat prin poze cand am scris.Probabil ca nu am gasit prima poza de la ASBO. La multi ani si asteptam primul Blog-Meet din 2019.
Mirela, ai dreptate ne-am cunoacut la intalnirea pentru Craiova Capitala dudului. De-atunci, de cand am iesit din sala v-am zis ca nu iese nimic. Oamenii aveau planul lor, care nu implica pe nimeni altcineva. Era o copie care a mers in alta parte, si, ce sa vezi, nu a mers la noi.
Macar ne-am cunoscut…
Europa Season este un proiect al Filarmonicii Oltenia despre care eu povestesc si astazi. Mi-am dorit sa castigam titlul Craiova Capitala Europeana.