Crama Bauer, un brand seducător şi o atracţie turistică importantă pentru iubitorii vinului
Priveam în jur şi eram fermecaţi de frumuseţea peisajului şi de Valea Oltului care părea atât de aproape. O podgorie frumoasă, o cramă în care se naşte vinul şi un loc de taină alături, unde să povesteşti cu prietenii.
Oenologul german Oliver Bauer ne-a povestit despre copilăria şi tineretea sa petrecută în lumea vinului. A venit pentru prima oară în România în 2003 şi a descoperit soiurile tradiţionale româneşti: Crâmpoşie, Tămâioasă Românească, Novac şi Negru de Drăgăşani. Calitatea solului şi personalitatea vinurilor româneşti l-au convins să producă propriile vinuri.
Fondată în 2012, Crama Bauer este concepută pentru a permite vinificarea unor soiuri rare, culese de pe parcele vechi şi bine îngrijite. Filosofia cramei este Creativitate naturală.
practica din facultăţile din Germania şi cele din România. Am admirat modul de prezentare şi am aflat despre rolul important pe care îl acordă clienţilor.
Afară începuse să apună soarele şi totul în jur arăta ca într-un basm. O degustare de vinuri în acest moment al zilei nu am mai trăit vreodata. Mese frumos aranjate, flori de câmp, ceramica oltenească şi pahare elegante ne aşteptau.
Crâmpoşie Selecționată 2015, Sauvignon Blanc 2014, Bauer O.R.A.N.G.E. 2014, Rose 2015-Negru de Drăgășani şi-au spus pe rând povestea şi surprizele au continuat la Crama Bauer.
O degustare de pahare ne-a propus domnul Bauer şi noi am fost foarte încântați. Am discutat despre vinurile româneşti, despre promovarea lor și promovarea turismului în această zonă atâtde frumoasă a Drăgăşanilor.
Am aflat că Raluca Bauer şi-a propus mai multe proiecte în aceste locuri frumoase, care vor atrage multi artişti. Pe masă era ceramică de la Lungești şi am povestit despre proiectele prin care încerc să promovez gastronomia românească alături de ceramica de Horezu în varianta contemporană propusă de Adrian Oianu.