Regina brânzeturilor franțuzești și Tămâioasa Românească la Crema Bistro

Bloggerii din Craiova celebrează vinurile de la Crama V.inc și brânzeturile renumite de la de la grupul francez Savencia, brânzeturi distribuite de compania Delaco.

Crema Bistro, o locație renumită aflata pe Calea București, cea mai cunoscută arteră din Craiova, a fost gazda celei de-a șasea întalniri a bloggerilor în cadrul proiectului # Brânzeturi cum se cuVin. O sală frumos amenajată pentru noi m-a impresionat de la început.

 Într-un colț erau așezate câteva instrumente și am bănuit că au fost pregătite câteva surprize. În cealaltă parte a sălii era aranjată masa cu toate produsele care vor fi prezentate.

Crema Bistro

Crama V.inc., o cramă tânără care s-a născut din dorința lui Aurel Mardale, este situată la 10 de km de Segarcea, în satul Drănic.

În 2010 au fost plantate 18,4 hectare cu 5 soiuri de viță de vie: Sauvignon Blanc, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon. „Via lui Mardale” se află pe Dealul Viilor, un deal cu orientare sudică aproape de râul Jiu, o zonă cu  numeroase zile însorite necesare pentru obţinerea  unui vin de calitate. Yves Schretlen, unul dintre ginerii lui Aurel Mardale se ocupă de promovarea vinurilor și ne-a propus în această seară 5 sortimente de vin.

Yves Schretlen la Crema Bistro

Brânzeturile prezentate la acest eveniment au fost : Aperifrais Italie, Petit Brie-Ile de France. Emmentaler, Brie au Bleu, Danish Blu Traditional-Castello.

Aceste brânzeturi sunt acompaniate întotdeauna de frunze de busuioc, merișoare, stafide și aceste combinații sunt foarte interesante.

Brânzeturile Delaco

Pornind de la gusturi delicate către gusturi puternice seara a început cu un Sauvignon blanc de la Crama V.inc, alături de Aperifrais
Italie, un sortiment prezentat în premieră de Delaco.

După aceea a urmat un vin obținut din Tămâioasă Românească și Sauvignon Blanc care a fost asociat cu  Petit Brie-Ile de France, o asociere interesantă care a generat discuții între bloggeri, apoi Blanc de rouge, Cabernet împreună cu Emmentaler, Rose și Brie au Bleu.

La final Merlot de la Crama V.inc împreună cu Danish Blu Traditional-Castello.

Bloggerii craioveni

În această seară mi-a plăcut în mod deosebit propunerea interesantă în care Tămâioasa Românească  și Sauvignon Blanc a fost asociat cu  Petit Brie-Ile de France.

Sunt putine crame care acorda o atenție deosebită soiului tradițional romănesc și mă bucur atunci când am ocazia să cunosc și producatorul vinului. Yves Schretlen vorbește cu multă pasiune despre vinuri și a răspuns cu plăcere întrebărilor noastre. Mi-a plăcut curajul pe care l-a avut crama ca să includă  această asociere a doua soiuri în lista sa de produse. Vinul Tămâioasă și Sauvignon Blanc m-a surprins, are o culoare frumoasă și recunoști aromele de citrice. Cuvântul potrivit este curaj.

Combinația preferată

Acest vin a fost asociat cu  Petit Brie-Ile de France.

Brie este considerată regina brânzeturilor franțuzești. Se spune că Charlemagne s-a îndrăgostit iremediabil de această brânză atunci când a gustat-o în secolul 8 la o mânăstire. Exemplul regelui a fost urmat de nobili, apoi de popor și așa brânza brie a devenit preferata francezilor. Este fabricată din lapte de vacă, pasteurizat, are o textură moale și mătăsoasă. Îmi place foarte mult culoarea alb gălbuie și aroma care este blândă, fructată. Pe măsură ce se maturează, aroma se intensifică ajungând până la nucă, cu o nuanță de ciuperci. Mirosul este inițial slab și se intensifică pe măsura maturării ajungând să rivalizeze cu cel al Camembert-ului. Cuvantul preferat este autenticitate.

Senzația asocierii este emoție.

Ce mi-a plăcut ?

Gabriel Miloș, reprezentantul companiei Delaco, ne-a promis data trecută că va avea și alte propuneri în evenimentele următoare. Evenimentul a început cu o nouă propunere. Aperifrais Italieo a deschis acest eveniment și mi-a plăcut foarte mult. M-aș bucura să participe la toate evenimentele noastre, avem de învățat.

L-am cunoscut pe Yves Schretlen și m-a bucurat că s-a îndrăgostit de calitatea strugurilor din România și a rămas în Oltenia, la Drănic ca să producă vinuri de calitate.

Ce am aflat? Că nu conteaza marimea cramei, trebuie sa muncesti ca sa ai produse de calitate, răbdare și perseverență ca să câștigi încrederea restaurantelor importante din Craiova.

O surpriză muzicală de excepție a încheiat această seară minunată. Doi muzicieni de excepție de la Filarmonica Oltenia, un violinist și un pianist ne-au oferit clipe de neuitat.

Doi muzicieni de excepție

Seara aceasta s-a încheiat ca de obicei cu fotografia noastră de grup.

#Brânzeturi cum se cuVin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *