Cursuri gratuite de limbă polonă și burse oferite de universitățile din Polonia

Centrul de Limbă și Cultură Poloneză din Craiova va sărbători trei ani de activitate. Craiova are o relație strânsă cu Polonia. În timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial în noaptea de 17 spre 18 august 1939, guvernul Poloniei împreună cu tezaurul Poloniei şi o parte din armată au trecut graniţa României. În Palatul Jean Mihail, astăzi Muzeul de Artă, au fost găzduiți președintele Poloniei, comandantul șef al Fortelor Armate Poloneze și mulți polonezi. 
Centrul de Limbă și Cultură Poloneză promovează limba și literatura poloneză prin organizarea de expoziții, seri de film, muzică, poezie, descoperirea bucătăriei poloneze.

Magdalena Filary, directoarea centrului, organizează cursuri gratuite de
limba polonă pentru toți studenții de la Universitatea din Craiova, pentru oamenii de afaceri şi pentru toti cei interesați. La sfârşitul cursului
studenții vor primi atestat de limba polonă.

Studenții pot beneficia de burse oferite de universitățile din Polonia și de stagii în cadrul parlamentului polonez. 
 În 13.11.2015, craiovenii l-au avut oaspete pe E.S. Dl Marcin Wilczek,
ambasadorul Poloniei în România.
Universitatea din Craiova a fost onorată să găzduiască expoziția de fotografie Parcuri Naționale din Polonia, o expoziție care a ajuns în Craiova dupa Haga și Paris.
Directorul Parcului Naţional Karkonoski din Polonia, domnul Andrzej Raj, ne-a invitat într-o călătorie în cele 23 de parcuri, un proiect comun al Parcurilor Naționale și Ministerului Mediului din Polonia.
Seara, domnul ambasador a invitat bloggerii din Craiova, autorităţile locale și muzicienii filarmonicii la o recepție.
Toți o admirăm pe Magdalena Filary, directoarea Centrului de Limbă și Cultură Poloneză din Craiova, pentru energia și evenimentele speciale pe care le organizează.
Anul trecut bloggerii din Craiova au sărbătorit Ziua României la Centrul
de Limbă și Cultură Poloneză. Am adus brânzeturi, murături, zacuscă, dulceață și palincă.
Magda ne-a adus pirogi, un fel tradițional polonez.
Și anul acesta sărbătorim împreună 1 Decembrie – Ziua României.
Vă invit să urmăriți pagina de Facebook, să participați la cursurile de limba polonă și la activitățile organizate de Magdalena Filary la Centrul de Limbă și Cultură Poloneză din Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *