Pentru comunitatea de făgărășeni aflați în București – dar și pentru cei care doreau să facă cunoștință într-un mod inedit cu Țara Făgărașului, Earth Market/Târgul Țăranului a găzduit un proiect care își propune o viziune proprie asupra culturii autentice prin imagini și povești.

Țara Făgărașului este “Țara Cerurilor Deschise”. I se spune așa deoarece la intersecțiile de drumuri se află câte o troiță cu brațele întinse spre cer.

Earth Market este singura Piață Turistică din România. Situată în curtea clădirii de patrimoniu The Ark-Bursa Mărfurilor, a invitat la București conviviumul “Slow Food Țara Fagarașului” și echipa tarafagarasului.eu care derulează proiecte pentru redescoperirea, conservarea și promovarea locurilor, oamenilor, obiceiurilor, gastronomiei, vestimentatiei și mesteșugurilor.

Slow Food Țara Făgărașului

Slow Food Țara Făgărașului

 O expoziție de costume vechi de peste 60 de ani din satul Mândra și o colecție de „dantele și povești“. Două venerabile doamne și două tinere au povestit tuturor curioșilor cum își păstrează costumele, cum își cresc copiii, cum își primenesc casele. Toți oaspeții puneau întrebări, ascultau și se fotografiau cu cele două doamne.

Oaspeții care au venit sâmbătă, au mâncat și au stat la povești mult după ora la care se termină de obicei târgul. S-au întors duminică cu prietenii lor să ne vada din nou.

Slow Food la The Ark

Slow Food la The Ark

Maria Dinulescu descoperă poveștile din Țara Făgărașului

Maria Dinulescu descoperă poveștile din Țara Făgărașului

Atunci am cunoscut această echipă minunată și de atunci urmăresc proiectele lor. Copiii și tinerii sunt mici designeri vestimentari la “Mândra Chic”,  divizia fashion & souvenir a proiectului tarafagarasului.eu.
“Tricoul fain” este un alt proiect al lor -bucăţica de ţesătură şi vorba brodată pe ea, reciclată cu stil și reinterpretată .

 
Un alt proiect al acestei minunate echipe este Perniță faină Mândra Chic – pernă decor, UNICAT, din materiale naturale.
Mândra Chic

Mândra Chic

 

Mândra Chic

Mândra Chic

Eforturile copiilor și tinerilor implicați în acest proiecte, pentru documentare, concept și confectionare presupun multe luni de zile
de muncă.
Voi promova în continuare aceste proiecte speciale.
Distribuie articolul:
Share: