La Divan Film Festival, Balcanii visează

În luna august, iubitorii filmului, gastronomiei și muzicii din Balcani așteaptă să înceapă Divan Film Festival. Un film, un pahar de vin, o baie în Dunăre, un apus de soare, o conversaţie, un concert sunt motivele pentru care mergem la Divanul Degustătorilor de Film şi Artă Culinară de la Cetate.

Cetate, un fost port agricol aflat pe malul Dunării la hotarele a trei ţări (România, Bulgaria şi Serbia), de unde pleca acum peste o sută de ani grâul românesc renumit în întreaga Europă, este acum un pol cultural.

 

Divan Film Festival
Divan Film Festival

Ediția 2018 a Divan Film Festival are loc în Craiova în perioada 24 – 26 august și în Port Cultural Cetate ( la 23 de kilometri de Calafat ) în perioada 27 august – 1 septembrie. Este ediția cu numarul 9.

Tema acestei ediții este „Balcanii visează”.

Din selecția festivalului fac parte 15 filme de lungmetraj și 17 scurtmetraje.

Locațiile alese sunt interesante, publicul este așteptat în Craiova la Inspire Cinema, Teatrul de Vară din Parcul Nicolae Romanescu și Teatrul Naţional Marin Sorescu. După aceea, urmează 6 zile de ospăț marca Mircea Dinescu , filme balcanice în aer liber și muzică.

Festivalul Divan Cetate Dolj
Festivalul Divan Cetate Dolj

Intrarea este liberă la toate proiecțiile. Camparea de la Port Cultural Cetate este liberă în timpul festivalului.

Festival de film Divan Cetate Dolj
Festival de film Divan Cetate Dolj

În cadrul festivalului au loc întîlniri între producători, regizori, actori, directori de festival, critici de teatru şi jurnalişti. De asemenea, prietenii festivalului vin să admire demonstraţiile de artă culinară susţinute de Mircea Dinescu şi invitaţii săi.

Formațiile Aida și Noi, sZempöl Offchestra și Mambo Siria asigură coloana sonoră a festivalului.

Vă invit să urmăriți programul Divan Film Festival

Program Divan Film Festival 2018
Program Divan Film Festival 2018

Vineri, 24 august, 21.30 la Teatrul de Vară din Parcul Romanescu, vă invit la  ZER (Germania, Turcia, SUA, 2017) , un film care a obtițut premiul Federației Presei Internaționale la Mannheim-Heidelberg.

ZER (Germania, Turcia, SUA, 2017)
ZER (Germania, Turcia, SUA, 2017)

Organizatorii au inclus în program proiecția primului Moromeții dar și a unei părți din Morometii 2, sâmbătă, 25 august, ora 21.30, la Teatrul de Vară din Parcul Romanescu.

Aseară, bloggerii din Craiova s-au întâlnit cu Monica Felea, directorul Festivalului și Simona Rădoi, coordonator comunicare. Sunt și alți membri, este o echipă sudată și foarte creativă. Când ajungeți la festival vă invit să îi cunoașteti. La masă erau invitați și liceeni din Craiova care s-au înscris voluntari în acest proiect. M-am bucurat să mă întâlnesc cu adolescenții care au participat acum câteva luni la Festivalul Shakespeare.

Intalnirea bloggerilor cu organizatorii Divan Festival Film
Intalnirea bloggerilor cu organizatorii Divan Festival Film

Începe festivalul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *