Eşti studentă la Utilaj Tehnologic ?

 Să fii studentă la Politehnica Bucureşti e extraordinar, crezi că toată lumea e a ta. Colegi noi, profesori noi, prieteni noi care locuiesc în acelaşi cămin cu tine. Împrumuţi caiete, te sfătuieşti la câte o materie cu studenţii mai mari decât tine şi spargi borcane pe geam după fiecare examen, ca să ai succes în continuare. Mănînci multă zacuscă şi prăjituri de casă.

 
 Timpul trece foarte repede. Vine anul trei și încep specializările. Eram trei colege de liceu care am dat la aceeași facultate și din anul trei ne-am ales specializări diferite. Toate studiam despre cauciuc și despre utilajele din această industrie. Facultatea de Utilaj Tehnologic avea secții: Utilaj Chimic, Utilaj pentru Construcții și Utilaj pentru Agricultură.
 
Toate proiectele de semestru aveau ceva în comun, benzi transportoare. În industria chimică toate utilajele de transportat sunt cu benzi transportoare de uz general, în construcții se folosesc benzi transportoare pentru transportul materialelor de construcții la înălțime și în agricultură, obligatoriu întâlnești benzi transportoare din
cauciuc la transportul cerealelor în depozit.
 
În camera noastră din cămin erau înșirate peste tot planșe cu benzi transportoare din cauciuc. Fiecare avea proiecte. Am terminat facultatea și fiecare a profesat câțiva ani în domeniul ales. Când ne întâlnim, ne amintim cu drag de viața de cămin și de planșele în tuș pe care le înșiram în cameră.
 
Avem un coleg care lucrează la firma Elastimpex România, o companie cu o tradiție de 20 de ani. Compania produce o gamă largă de benzi transportoare din cauciuc, plăci și covoare tehnice din cauciuc. Datorită
acestei oferte integrate și a standardelor de calitate europene, au colaborări de lungă durată cu nume mari ale pieței autohtone.

 

 

Cum ar fi viața fără cauciuc?
 
Ar fi o viață anostă, fără produse alimentare procesate, fără locuințe de calitate care ajung la nori, fără produse petroliere și fără studenți care studiază ingineria. Ingineri bine pregătiți care lucrează la Elastimpex România.
Nu aș putea concepe viața fără benzile transportoare din aeroporturi. Mi se pare extraordinar când văd în ultima perioadă la televizor, cât de mult au evoluat soluțiile de selectare a bagajelor și a corespondenței. Am văzut un
documentar cu un aeroport ultramodern din Canada și am fost impresionată.
 
Inginerii au studiat și au găsit soluții, așa că avem nevoie de benzi transportoare de calitate și de companii cu tradiție.
 
Articol scris pentru SuperBlog.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *