Festival Beethoven la Filarmonica Oltenia

Filarmonica Oltenia sărbătorește alături de cele mai prestigioase instituții de cultură din lume 250 de ani de la nașterea marelui compozitor Ludwig van Beethoven. Vineri 17 ianuarie la ora 19, sub bagheta renumitului dirijor al Operei Române Craiova, Dumitru Cârciumaru, orchestra filarmonicii va prezenta un program integral Beethoven: Concertul nr. 3 în Do minor pentru pian și orchestră, op. 37 și Simfonia nr. 3 în Mi bemol major, op. 55, „Eroica”.

La pian o vom asculta pe Andreea Bratu care a susţinut recitaluri în New York pescena prestigioasei Carnegie-Weill Hall.

Festival Beethoven la Filarmonica Oltenia
Festival Beethoven la Filarmonica Oltenia

Dumitru Cârciumaru, Dirijor al Operei Române Craiova, este absolvent al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, specializările Dirijat simfonic și Canto academic. În 2010, la doar 24 ani este dirijorul Filarmonicii de Stat „Serghei Lunchevici”, iar în 2011 este dirijor al Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău. Este invitat în Italia, Spania, Franța, Elveția, Germania, Rusia, Ucraina și România.

Pianista Andreea Bratu a susţinut recitaluri în New York la CARNEGIE – Weill HALL, Engelman Recital Hall – Baruch Performing Arts Center. Din 2005, desfăşoară o constantă activitate didactică, de cercetare în domeniu (Pian şi Cercetare în Interpretare Muzicală), ca lector doctor universitar al Facultăţii de Arte – Universitatea de Stat „Ovidius” din Constanţa, profilul Muzică. Din 2015, colaborează cu prestigioase Societăți Internaționale muzicale. Este membru în jurii naţionale şi internaţionale – competiţii pianistice de anvergură (ex. 5th Ed. Piana del Cavaliere International Piano Competition, Italia – Alink-Argerich Foundation). De peste 10 ani, Andreea Bratu  menţine o constantă şi bogată activitate concertistică, concretizată în recitaluri de pian şi muzică de cameră, cu parteneri din România sau din străinătate, în stagiunile naţionale şi internaţionale (România, Belgia, Elveţia, Franţa, Italia, USA).

Preţuri bilete: 40 lei; 10 lei (elevi, studenţi, seniori)
Agentia de bilete, Calea Unirii, nr.16 Telefon: 0251.414.698

Program: luni – vineri; orele 10:00 – 18:00

Ludwig van Beethoven s-a născut în 1770 la Bonn,  fiu al lui Johann van Beethoven și al Magdalenei Keverich van Beethoven. Vă invit să îi ascultați muzica on-line și în sala de concert, să citiți despre viața lui și să vizitați expoziția ”Beethoven, Lumea, Omul, Muzica” din orașul natal. Peste 250 de manuscrise, partituri, tablouri și instrumente muzicale cinstesc memoria marelui compozitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *