Frizzante Rose și Camembert, invitații principali la întâlnirea cu bloggerii

Crama Menini este una dintre ele, podgoriile sale fac parte din Centrul Viticol arondat podgoriei Drăgășani.

La intrarea în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova, douăzeci de bloggeri și prietenii lor s-au întâlnit la terasa Planter’s. Mesele erau frumos aranjate și așteptam cu nerăbdare să cunosc vinurile de la Domeniul Meninni și brânzeturile de la Delaco care le acompaniază.

Seara a început cu Frizzante Rose alături de branza Camembert. A urmat Tudor Sauvignon Blanc și Tamâioasă Romaneasca împreună cu Emmentaler Delaco.

După o pauză scurtă a venit rândul vinurilor rose alături de brânzeturile Delaco. Tudor Rose din Pinot Noir cu Brie au bleu. A urmat un vin roșu, Tudor Cabernet Sauvignon și Negru de Dragășani împreună cu Grana Padano Delaco.

Ce mi-a plăcut cel mai mult? Ca de obicei, am descoperit o asociere la care nu m-am așteptat. Frizzante Rose alături de brânza Camembert.

Frizzante Rose face parte din categoria frizzante și este obtinut din Pinot Noir. Este prima oară cand descopăr acest vin obținut într-o podgorie cu tradiție din România.

Domeniul Menini se află în localitatea Strejesti. Viile din Strejești au aparținut Mânăstirii Dintr-un lemn” până în anul 1864 cind a intrat in proprietatea familiilor Știrbei, Teodorini și Dărvari.  Peste 70 hectare din Domeniul Menini sunt ocupate cu soiuri autohtone ca: Burgund Mare, Negru de Drăgășani, Tămâioasă Românească și internaționale: Chardonay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon.

Mi-a plăcut istoria podgoriei și pasiunea proprietarilor care și-au propus să producă  Frizzante Rose din Pinot Noir. Cuvântul pe care îl asociez este bucurie.

Mi-a plăcut ascocierea Frizzante Rose alături de brânza Camembert

Camembert-ul s-a născut odată cu Republica Franceză, la sfârșitul secolului 18. Este fabricată din lapte de vacă, are o textură cremoasă și catifelată. Cuvântul pe care îl asociez este tradiție. În România furnizorul său este Delaco – Fan Brânză. Delaco este unul din cei mai mari jucători de pe piața de brânzeturi din România. Parte integrantă a grupului francez Savencia, unul dintre cei mai mari producători de pe piața de lactate la nivel mondial.

Această asociere mi-a plăcut foarte mult și o voi prezenta și eu invitatilor mei peste două săptămâni. Cuvântul care descrie această asociere este poveste.

Vreau să felicit Crama Menini și Delaco- Fan Brânză pentru propunerile prezentate.

A fost o seară frumoasă, am stat ca de obicei până seara târziu, cu un pahar de vin în mână și un platou de brânzeturi.

Acest eveniment face parte din proiectul Brânzeturi cum se… cuVin organizat de Asociatia Bloggerilor Olteni și DictionarCulinar.ro.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *