Un pahar cu vin crama Budureasca într-o casă de patrimoniu

Vă invit la o întâlnire cu vinurile de la crama Budureasca acompaniate de brânzeturile Delaco, să ascultați o poveste spusă de un englez cu origini scoțiene într-o clădire de patrimoniu. Este Evenimentul Brânzeturi cum se cuVin, Ediția #42, organizat de Asociația Bloggerilor Olteni și DictionarCulinar.ro la Trattoria Il Calcio din Craiova.

Budureasca o podgorie de 270 hectare din Dealu Mare cuprinde 250 hectare replantate și 20 hectare cu vițe de vie vechi. Este o zonă cu tradiții din vremea tracilor, aici există dovezi arheologice și cuvinte vechi: butoi, cârcel sau strugure. Zona cuprinde dealuri și văi mărginite de râul Teleajăn la vest și râul Buzău la est. Altitudinea este între 175 și 400 metri.
Istoricii antici povestesc despre calitatea vinurilor produse în regiune. Însuși marele Homer menționează în textele sale că războinicii greci au intrat în Tracia pentru a găsi vin.

În prezent vinurile de la crama Budureasca sunt cunoscute și apreciate în România și în toată lumea pentru vinificarea în stilul modern al Lumii Noi, împletind moștenirea istorică a terroir-ului cu modernitatea tehnologiei și inspirația vinificatorului. Stephen Donnelly, un englez cu origini scoțiene școlit în Australia și SUA este de 20 de ani oenolog al cramei. A realizat vinuri in Anglia și Ungaria, în Africa de Sud, India și China și își pune semnatura pe vinurile din lumea nouă. Strategia sa este una de succes, crama Budureasca a obținut peste 300 medalii la concursurile din întreaga lume. Astăzi aceste vinuri sunt comercializate în 23 de țări.

În această seară patru vinuri din gama Premium disponibile exclusiv pentru HoReCa, vinuri seci parțial sau integral maturate în butoaie de stejar și învechite la sticlă au fost în compania brânzeturilor Delaco, companie a grupului francez Savencia Fromage & Dairy.

Asocierile prezentate

Premium Chardonnay + Havarti Castello
Premium Fume + Emmentaler Delaco
Premium Busuioaca de Bohotin + Cascaval Sofia Delaco
Premium Shiraz + Gorgonzola Delaco D’Exceptie

M-a fermecat asocierea Premium Fume de la crama Budureasca + Emmentaler Delaco

Vinul este sec și îmbină renumitele soiuri Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, soiuri franțuzești din Valea Loarei, Burgundia și Alsacia,. Aspect:ul este Galben pai, este limpede cristalin. Toate acestea și istoria numelui Fume m-au convins. Numele Fume vine din Valea Loarei, o zonă cunoscută pentru tradiționalul Sauvignon Blanc. Pouilly-Fumé – un vin alb sec obținut din struguri Sauvignon Blanc este considerat unul dintre cele mai venerate vinuri din Valea Loarei.
Premium Fume este maturat în butoi din lemn afumat. Miros: Stejar, Vanilie. Gust: Iasomie, Ananas, Lychee, Piersica, Lime, Caisă, Cuișoare, Gutui.
Cuvântul ales este modern.

Acest vin se asociază cu preparate din pui, pește sau produse reprezentative din bucătăria mediteraneană.

Emmentaer Delaco a acompaniat perfect Premium Fume de la crama Budureasca. Este o brânză gourmet originară din Elveția. Cu o textură cremoasă și un gust delicios, brânza Emmental poate fi folosită în preparate reci și calde, la micul dejun sau pentru prepararea gustărilor. Emmental este potrivită pentru fondue din brânză, în sandwich-uri, un platou cu branzeturi și fructe. Este o brânză cu origini dîn zona Emmental, aflată în cantonul Berna din Elvețța . Este clasificată ca brânză de tip elvețian sau alpin . Emmental a fost menționat pentru prima dată în documentele scrise în 1293, dar numit pentru prima dată sub numele său actual în 1542. Are un gust savuros si blând.
Cuvântul ales este seducător.

Cuvântul ales pentru asocierea Premium Fume + Emmentaler Delaco este actual.

Aceast eveniment cu povești a avut loc într-un loc de poveste, casa Casa Vasile Mirică o minunată clădire de patrimoniu construită în anul 1898, arhitect Dimitrie Maimarolu. Perioada când s-a atins maximul de popularitate al stilului Art Nouveau este reflectată prin elementele ornamentale din exteriorul și interiorul clădirii. Născut la 21 august 1859 la București, Dimitrie Maimarolu a absolvit în 1885 Școala de arte frumoase din Paris.

Astăzi această casă de pe strada Alexandru Macedonski nr. 51 găzduiește multe evenimente, este restaurantul la Trattoria Il Calcio Craiova.

Are și o terasă frumoasă.


Vă invit ca de obicei în Craiova într-o casă de patrimoniu la un pahar de vin acompaniat cu brânzeturi renumite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *