Ian Spalter și Instagram, comportament cultural și context

Ian Spalter este un vizionar și ne provoacă să ne imaginăm cum implementăm o schimbare pentru un milliard de oameni. De unde pornim? 1 din 7 persoane de pe glob folosește creațiile lui. Am vrut să aflu cum ia naștere un proiect care influențează atâtea vieți de pe toate meridianele. Este un nou prilej să ne gândim cum percepem lumea prin intermediul tehnologiei.

Scriu despre oamenii care reușesc să anticipeze ce urmează. Au viziune, aduc o schimbare, prefigurează un viitor inclusiv comportamental al unor oameni cu profesii diferite.  

Eu nu știam de BIO-Arhitectură, dar am aflat că Neri Oxman că a reușit să controleze  energia solară procesată prin învelișul clădirii inspirându-ne din natură. M-a fermecat pentru că proiectele ei aduc la un loc Arta, Știința, Ingineria și Designul. Vă invit să citiți aici articolul dedicat lui Neri Oxman, ea ne arată cum natura și cultura se întâlnesc.

Acum scriu despre Ian Spalter. Într-un documentar transmis pe Netflix a vorbit despre COMPORTAMENT CULTURAL și CONTEXT, subiecte care îmi plac foarte mult. Cum implementăm o schimbare pentru un milliard de oameni? De atunci îl urmăresc zilnic. 

Ian Spalter și Instagram

Este un vizionar, a creat FuelBand, acesta permite oamenilor îmbunătățirea obiceiurilor prin setarea unei ținte. Obții un feedback personalizat, îți arată cum progresezi. A fost printre primii, acum sunt multe produse care oferă soluții similare. 

Acest succes l-a adus în echipa Instagram, este digital product designer. Aici a simplificat aplicația, a îmbunătățit experiența utilizatorului. Este cunoscut pentru că a realizat logo-ul aplicației, recognoscibil astăzi în întreaga lume.

Studiază comportamentul cultural al oamenilor. Călătorește mult și își pune întrebări. Vrea să afle ce reprezintă normalul în locuri diferite de pe glob. A fost fascinat când a ajuns la Tokyo, a început să observe aceste perspective diferite. Cum arată capacele de canal în Japonia? Puține culturi au un nivel înalt precum cultura japoneză. Absorbi totul acolo, e reconfortant.

Japonia este o sursă de inspirație pentru atenția la detaliu. Acesta a fost prilejul să unească utilizatorii Instagram din întreaga lume. S-a întors în California să conceapă împreună cu echipa lui alte opțiuni pentru a face experiența utilizatorilor mai ușoară și mai plăcută.

Acum pozele sunt centrul experienței. La restaurant fotografiem mâncarea. Dacă mergem la o petrecere, suntem atenți la detalii când postăm fotografiile de acolo.

Nivelul așteptărilor a crescut. Opțiunile de a trăi, a călători, a munci s-au schimbat. 

Asemeni lui Neri Oxman, el integrează designul în procesul afacerii, e atent la detalii și privește realitatea din multe unghiuri. 

Oamenii reacționează la o combinație între vizual și informație mult mai puternic decât la informație.

O nevoie sau o dorință prinde viață prin intermediul unei tehnologii. Elementele vizuale cu care o persoană interacționează când utilizează un dispozitiv aduc valoare, oamenii le folosesc. Le dăm instrumente pentru a se exprima și îi lăsăm liberi, spune Ian Spalter.

Instagram

Acum s-a schimbat antreprenoriatul în lume. Dacă începi o afacere folosești  Instagram, transmiți un mesaj vizual să ajungi la o anumită categorie de public. Există magazine pe Instagram. Este povestea unui business spusă în alt mod. Aceasta este puterea experienței unui utilizator.  

Acum suntem mai atenți la sănătatea noastră, imaginea noastră și brandul nostru personal. 

Designerul de produs se ocupă de intreaga strategie. Când începe un proiect nou, el se gândește la CONDIȚII ȘI LA CONTEXT. Mai întâi definește problema pentru a înțelege motivatia lucrului și ce anume încearcă să rezolve. Instagram este comunicare vizuală, se referă la formarea unor relații puternice cu oamenii. 

Am văzut altfel Instagram prin ochii lui Ian Spalter. Acum îl urmăresc zilnic. S-a mutat în Japonia împreună cu familia.

Ian Spalter în Japonia

El spune: Este locul unde ajungi în punctul unde doar simți momentul și lasi totul să treacă prin tine, ce vezi, auzi, miroși, simți totul. Asta vrei. Vrei să poți lăsa să curgă totul prin tine și asta va crea un spațiu în mintea ta ca atunci când te întorci la lucru să fie mai mult loc unde poți respira și vedea legături diverse față de cele anterioare. 

Ian Spalter este o sursă de inspirație. Am fost atrasă de creativitatea și tenacitatea cu care luptă pentru ideile lui, cum își conduce echipa. Îl admir pentru că este un vizionar, povestește cu pasiune și în plus are răbdare să explice ideile lui despre oameni, locuri, cum trăim astăzi și cum luăm decizii. 

Ganduri, idei, emotii, atitudine, energie …toate la un loc îmi vin în minte când mă gândesc la acest leader.

Ian Spalter are încredere în inteligența oamenilor și dorinta lor de a experimenta, de a încerca forme noi. Așa se poate schimba gustul publicului. Să reinventăm ce vrem să spunem și în ce formă vrem să spunem.

Toate acestea trezesc in noi curiozitatea de a ști mai mult despre viața și lumea in care trăim.  

Locuim în societati mari și vrem să progreresăm împreună..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *