Antrenat de Majorat și câștigul rapid al banilor

Antrenat de Majorat un proiect cu o temă actuală, despre modalitățile de afirmare a adolescenților altfel decât prin consumul de distracție sau câștigul rapid de bani. Această campanie își propune să educe tinerii pentru a putea face alegerile potrivite.

Tentațiile foarte mari le pot afecta evoluția și întreaga viață.

Conceptul este foarte interesant. Sub forma unor discuții interactive, Dr. Cristian Andrei, psihoterapeut, expert și ambasador al Asociației Joc Responsabil, vorbește elevilor din clasele a XI-a și a XII-a. Mă bucur că s-a implicat în această campanie, știe să vorbească pe înțelesul tuturor și captează atenția elevilor.  Proiectul se desfășoară în Craiova, Zalău, Arad, Suceava, Craiova, Oradea, București.

Prin dorinţa de a se raporta permanent la ceilalţi, adolescența poate fi o perioadă critică în dezvoltarea fiecărui tânăr.

150 de liceeni de la Colegiul Național Carol I din Craiova au participat la cel de-al treilea seminar din cadrul proiectului Antrenat de Majorat

Dr. Cristian Andrei la Colegiul Carol I, Craiova
Dr. Cristian Andrei la Colegiul Carol I, Craiova

Dr. Cristian Andrei pornește discuția despre oamenii din jurul lor, viața de zi cu zi. Ajunge treptat să afle despre locurile pe care le frecventează elevii, prietenii pe care îi au. Astfel a juns la subiectul principal, să afle modul în care cheltuiesc banii. De multe ori adolescentii nu se gândesc la consecinţele şi riscurile alegerilor pe care le fac.

Câștigul rapid de bani, frecventarea locurilor dedicate jocurilor de noroc au fost subiectele abordate. Activitățile din adolescență și influența lor pe parcursul vieții.

Antrenat de Majorat, un proiect de educare a tinerilor și adoptarea unei atitudini responsabile față de jocurile de noroc

Piața jocurilor de noroc s-a dezvoltat mult în ultimii ani.

Dacă educăm adolescenții, vom avea viitori adulți care, dacă vor dori să consume servicii de joc de noroc, o vor face în cunoștință de cauză”, a spus Dr. Cristian Andrei.

Antrenat de Majorat, Craiova
Antrenat de Majorat, Craiova

Acest proiect organizat de Asociația Joc Responsabil  își propune să invețe adolescenții cum trebuie să reacționeze tentațiilor divertismentului adresat adulților. Jocurile de noroc pot genera probleme sociale. Primul seminar a avut loc în toamna anului trecut la Colegiul Național Matei Basarab din București.

Acest proiect vine in sprijinul părinților și unităților școlare pentru a preveni dependența de jocuri de noroc.

Asociația Joc Responsabil stimulează cultura de prevenire a unui comportament patologic pentru jocuri dedicate adulților, promovează starea de echilibru legată de jocurile de noroc prin campanii de promovare și conștientizare.

Antrenat de Majorat
Antrenat de Majorat

Este interesant că există și programe dedicate jucătorilor cu probleme de dependență legate de jocurile de noroc. Asociația Joc Responsabil oferă programe personalizate. Psihologi și psihoterapeuți specializați oferă ședințe de evaluare și terapie pentru jucătorii și familiile lor în tratarea problemelor specifice.

Antrenat de Majorat este expresia implicării responsabile a operatorilor de jocuri de noroc din România în procesul de educare și prevenție în rândul tinerilor

Pentru mai multe detalii, vizitați website-ul www.jocresponsabil.ro  si pagina de Facebook https://web.facebook.com/Joc-Responsabil-516495092028403/.

Asociația Bloggerilor Olteni se implica in proiecte dedicate tinerilor. Stop abuzului de alcool este un alt proiect dedicat tinerilor, implementat în Craiova.

Despre acest proiect au scris și colegii mei din Asociația Bloggerilor Olteni: Raluca Brezniceanu, Daniel Botea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *