Marcel Iureș și păpușile de la Teatrul Colibri prezintă Furtuna de William Shakespeare

Marcel Iureș alături de păpuși, într-o lume fantastică, prezintă publicului tânăr renumita piesă Furtuna scrisă de William Shakespeare.

Teatrul Colibri din Cetatea Băniei, capitala Festivalului Shakespeare, descoperă noi căi prin care lumea lui Shakespeare prinde viață. M-a fascinat conceptul, actorul renumit Marcel Iureș de la Teatrul Act din București împreună cu echipa unui teatru de păpuși aduc pe scenă povestea lui Prospero.

Păpușile apar rând pe rând în scenă, sunt impresionante, ele dau viață personajelor care-l trădează pe Prospero pentru putere.

Marcel Iureș alături de păpuși
Marcel Iureș alături de păpuși

Scenariul și regia sunt realizate de Cristian Pepino, un nume cunoscut în teatrul de păpuși și marionete, profesor la UNATC și scriitor. Decorurile sunt realizate de Alexandru Remus Gabor și costumele de Raluca Maria Aionițoaie.

Ce mi-a plăcut? Provocarea Teatrului Colibri de a oferi Furtuna de William Shakespeare, unui public tânăr, mi-a plăcut  Marcel Iureș și dragostea cu care joacă alături de păpuși, mi-au plăcut păpușile și personajele care joacă cu mare plăcere alături de Marcel Iureș.

Prospero, Ducele de Milano împreună cu fiica sa Miranda este forțat să se ascundă în peșterile unei insule izolate. El își dorește să se răzbune pe cei care l-au trădat și caută mai multe soluții. Pornind o furtună, naufragiază vaporul pe care se aflau noul rege și cei care-l însoțeau. Acum Prospero are ocazia să-și vadă planul dus la capăt.

Furtuna, scrisă de William Shakespeare, prezentată de Teatrul pentru copii și Tineret Colibri din Craiova
Furtuna, scrisă de William Shakespeare, prezentată de Teatrul pentru copii și Tineret Colibri din Craiova

Mi-a plăcut muzica realizată de Marin Fagu, mi-au plăcut foarte mult păpușile care transmit foarte mult publicului.

Am mers la această piesă alături de prietenii mei, bloggerii din Craiova și la sfârșit am pus câteva întrebări despre colaborarea lui Marcel Iureș cu Teatrul Colibri. Marcel Iureș vine ca acasă, intră peste tot, vorbeste cu toată echipa care lucreaza aici, repetă cu mare plăcere.

Furtuna, scrisă de William Shakespeare, prezentată de Teatrul pentru copii și Tineret Colibri din Craiova atrage o altă categorie de public. Abia aștept să fie prezentată în cadrul Festivalului Shakespeare din Craiova și în alte orașe din România și Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *