Miami Bici, un film despre prietenie

Miami Bici , filmul de comedie românesc, este un film despre prietenie. O prietenie cu suișuri și coborâșuri. Este un film cu mult umor, replicile sunt din viața reală, spuse între prieteni. În sala de cinema se râde mult, regăsești momente autentice din viață. Scenariul este bine scris, poartă semnătura lui Codin Maticiuc și Alex Coteț în calitate de co-scenarist.

Miami Bici este o producție independentă, primul proiect cinematografic care poartă semnătura lui Codin Maticiuc.

Acest film realizat de regizorul Jesus del Cerro a ajuns în cinematografele din toată țara. Din distribuție fac parte actorii români Matei Dima, Florin Piersic Jr, Letiția Vlădescu și actorii străini Arami Malaise, Chloe Malaise și Rene Toledo Jr. 

Premiera de gală a filmului de comedie a avut loc la Cinema Electroputere. Matei Dima și Codin Maticiuc au venit in Craiova. A fost o întâlnire cu bloggerii, jurnaliști și prieteni. Mi-a plăcut felul în care vorbeau, cum se completau, se întelegeau din priviri. Ne-au povestit că la filmare a fost la fel. Filmările au avut loc bineînțeles și în America, la Miami. L-am întrebat pe Matei Dima cât au durat filmările. Aproape o săptămână s-a filmat în România, a urmat o pauză și după aceea au plecat la Miami pentru trei saptămâni.

Pe Codin Maticiuc l-am întrebat despre prezența lui Florin Piersic Jr în acest film, pentru că nu îl vedem prea des. Mi-a spus că i s-a pus de multe ori întrebarea asta. Sunt prieteni, se cunosc de mulți ani și a avut încredere în acest proiect cinematografic. Și-a dat acceptul înainte să fie tot scenariul finalizat.

Pe afiș apar doi prieteni, așa că abia așteptam să înceapă filmul. Am fost invitați în sală și povestea a început. Doi copii dintr-un oraș de provincie, Bilă (Matei Dima) și Piciu (Codin Maticiuc), își împărtășesc totul din primii ani de școală. Traversează multe momente dificile în adolescență și se susțin acum când este timpul să își întemeieze o familie. Este o prietenie pe care o știm de mult, am trăit-o și noi. Uneori am pierdut-o sau am uitat-o, de aceea ne era dor de ea.

O prietenie marcată de greutăți pe care le depășesc cu greu, apăsați de lipsa banilor. Soluția pentru a scăpa de probleme este plecarea în America și dorința de a trăi „Visul american”.

Cei doi au încredere în Gelu, interpretat de Florin Piersic Jr, cel care i-a recomandat lui Mișu, un român stabilit în Florida. Dorința de a pleca cât mai repede la Miami și de a se îmbogăți este prezentată cu mult umor. În sala se râdea la fiecare replică.

Sosirea în Miami, un oraș cu zgârie-nori, parcuri, bulevarde largi, este locul în care este ușor să visezi. Filmările din Miami sunt spectaculoase. Orașul te invită să nu fii doar spectator. Întâmplările din Miami se succed cu rapiditate. Viața din Miami și capcanele de aici vin la pachet cu multe dezamăgiri de la persoanele în care au crezut și care vor doar să profite de cei din jur. Mișu, cel care i-a chemat în America avea deja un plan. Bilă (Matei Dima) și Piciu (Codin Maticiuc) sunt atrași într-o capcană.

Adaptarea celor doi prieteni într-un loc plin de viață, trecerea prin stări diferite de la încredere la neîncredere, așteptări și dezamăgiri sunt marcate cu dialoguri spumoase în engleză, română și spaniolă. Lupta pentru supraviețuire în America te tine în alertă până la final. Un final cu mult umor și un final fericit.

Am pus întrebări când s-a aprins lumina și am aflat că echipa care a realizat Miami Bici s-a gândit la o continuare, am făcut poze si le-am spus cât ne-am distrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *