Pizza Margherita și Pizza cu Mozzarella

Îmi place să scot la iveală rețete vechi, tradiții și obiceiuri, din locuri puțin cunoscute. Descopăr oameni minunați care iubesc mâncarea românească și împărtășesc și altora. În călătoriile mele am admirat bucătăria altor popoare, uneori ingredientele sunt similare. Am întâlnit oameni pasionați de gastronomie, i-am întrebat ce le place să gătească sau dacă în ultimii ani au apărut noi trenduri.

Turiștii caută locuri unde pot să converseze, tradițiile sunt păstrate și ancorate în realitate. Azi povestesc despre un produs cu o identitate recognoscibilă, despre pasiunea bucătarilor și emoția din jurul mesei. Este un produs despre care s-au scris multe cărți, se gătește în restaurantele din întreaga lume și în bucătăria de acasă.

Este iubit de toate generațiile….ce poate fi? Este pizza.

Pizza cu Mozzarella Gourmet
Pizza cu Mozzarella Gourmet Delaco


În anii 1850, în Italia la Napoli, pizza a devenit foarte populară. Avea ingrediente variate: brânză, roșii, ulei și anșoa și un gust foarte bun datorită modului de preparare în cuptorul de cărămizi. Marinara este considerată prima rețetă. Margherita a fost prima pizza pe care s-a pus brânză. Este atribuită lui Raffaele Esposito.
Brutarul Esposito i-a pregătit reginei trei variante: una avea slănină, brânză și busuioc a doua avea usturoi, ulei și roșii și a treia avea roșii, mozzarella și busuioc (culorile erau ale steagului italian – roșu, alb și verde). Acest ultim sortiment a fost preferatul reginei, iar brutarul Esposito a numit-o: Pizza Margherita. S-au deschis pizzerii renumite în întreaga lume. La „Da Michele”, deschisă în 1870, mulți consideră că ar fi autenticele Pizza Marinara și Pizza Margherita. În prezent vremurile s-au schimbat, acum poți mânca la restaurant sau comanda la domiciliu, prin telefon sau internet.


Când eram studentă o pregăteam la cămin cu toate ingredientele pe care le aveam în frigider, acest preparat salveaza alimentele. Momentul în care ne strângeam toate fetele în jurul mesei era magic. Țin minte și acum felul în care aranjam masa, atmosfera din jur, peisajul care se vedea la geam.
Astăzi pregătesc pentru familia mea. Aluatul poți să îl faci cu robotul, îl cumperi, sau îl frămânți cu mâna. Brânză, șuncă, roșii, ciuperci, măsline sau ton sunt ingredientele pe care le alternez. Există un ingredient pe care nu îl schimb Mozarella.

Mozzarella
Mozzarella

Brânza mozzarella este fină şi cu o aromă subtilă. Culoarea este opalescentă ca o perlă sau aidoma porțelanului. La suprafața este catifelata si moale.
În week-end gătesc mai multe feluri de mâncare. Joia se termină mâncărurile pregătite în week-end sau uneori chiar dacă mai este mâncare în frigider familia s-a săturat să mănânce aceleași feluri. Este momentul să improvizezi rapid ceva.

Joia facem pizza
Joia facem pizza

Un aluat, Mozzarella Gourmet Delaco, niște ciuperci și sos din roșii te salvează. M-a învățat Delaco și vă invit și pe voi să pregătiți pizza în fiecare joi.


De asemenea e frumos să existe un ritual al familiei care se repetă în mod regulat, e așteptat și apreciat de toată lumea. Iar o pizza făcută împreună în aceeasi zi din săptămână poate să devină în timp un obicei așteptat cu nerăbdare.

Facem pizza cu mozzarella
Facem pizza cu mozzarella

Așa că mi-ar plăcea să fim mulți, foarte mulți și să avem un ritual. JOIA FACEM PIZZA cu Mozzarella Gourmet Delaco.
Eu am încercat deja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *