Muzica vinurilor Gramofon Wine
Gramofon Wine și Delaco au însoțit bloggerii la Degustarea Brânzeturi cum se cuVin #53. Un nou eveniment al proiectului organizat de Asociația Bloggerilor Olteni și Dictionarculinar.ro găzduit la C House Milano. Sabina Stroe-Bibescu, somelierul cramei Gramofon Wine ne-a însoțit în această călătorie care s-a prelungit până târziu. O călătorie în lumea vinurilor, a artei, a gastronomiei și a muzicii.
Vă invit să descoperiți o cramă renumită din zona Dealu Mare. Are o suprafață de 25 de hectare și a luat naștere în jurul fostei Ferme 9 Mocești lângă Urlați. Via a fost replantată în anii 2011-2012. Zona Dealu Mare este recunoscută pentru vinurile roșii, dar Crama Gramofon Wine are rezultate foarte bune și cu vinurile albe, aici au plantat o suprafață mai mare de soiuri albe.
Fondatorul cramei este Marcel Pascu, profesor de muzică și saxofonist. Este un pasionat al muzicii, a ales numele Gramofon pentru cramă, iar gamele de vinuri te poartă pe aripile muzicii. I s-a alăturat în afacere Marcel Vulpoi, un important om din lumea bussiness-ului, după ce a testat timp de un an vinurile. Împreună ofera iubitorilor de vin vinuri de calitate, artă, evenimente de calitate.
Asocierile Gramofon Wine și Delaco din această seară au fost
Gramofon Wine Prosecco + Aperifrais Ile de France,
Meatology Alb – Feteasca Regala + Brie Ile de France,
Gramofon Wine – Chardonnay + Havarti Castello,
Meatology Rose – Merlot + British Cheddar Delaco D’Exceptie,
Gramofon Wine Rose – Feteasca Neagra + Cascaval Sofia,
Virtuoz Merlot + Emmentaler Delaco,
Sonorum Feteasca Neagra + Grana Padano Delaco D’Exceptie,
Opus Fabula – Feteasca Neagra + Grand Blue Delaco
Sabina Stroe-Bibescu, somelierul cramei Gramofon Wine ne-a prezentat nu doar vinurile și crama, a fost alături de noi parcă ne știam de mult. A fost o seară specială, am pus multe întrebări și am aflat multe lucruri noi, unele neașteptate.
Anul trecut am fost împreună cu bloggerii în Dealu Mare pe traseul numarul 1 al proiectului Evadare în Dealu Mare. Am scris aici despre această călătorie. De când s-a discutat că vom merge în aceasta zonă eu îmi doream să mergem la crama Gramofon, o urmăream de la începutul pandemiei. O să explic motivul.
Când a început pandemia sectorul Horeca a fost foarte afectat. Pe toate rețelele sociale, la TV, auzeai numai discuții cu tonul ridicat, aceleași propozitii și nicio solutie. Atunci au apărut podcasturile și întâlnirile pe Zoom. Sunt pasionată de acest domeniu și voiam la rândul meu să descopăr altceva în acest zgomot infernal. Așa l-am descoperit pe domnul Marcel Vulpoi, într-o întalnire pe zoom. Foarte calm, oferea încredere. Am rămas cu amintirea asta după atâta timp. I-am spus și Sabinei și mi-a confirmat.
Am scris despre vinurile românești mai multe articole. Am scris Avincis – un brand mondial inspirat din tradiții culturale, este o discuție cu proprietarul cramei despre vinuri, din care reiese și experiența sa în domeniul juridic. Am scris Povestea vinurilor românesti de Miron Radic, o discuție în care se vede experiența sa în marketing. Acum în pandemie l-am ascultat pe domnul Marcel Vulpoi aducând în prim plan partea de business, de costuri, de analiză. De aceea anul trecut aș fi vrut să ajung să îl întâlnesc în Dealu Mare și să scriu.
Am făcut această introducere pentru că toate vinurile prezentate în această seară pornesc de la artă și în acelasi timp vezi că folosesc o oportunitate de business. Pornind de la numele gamelor care îți trezesc curiozitatea: Gramofon, Meatology, Virtuoz, Sonorum, Opus Fabula și descoperind pe parcurs Gramofon Wine Prosecco – un Prosecco brut de Treviso, un private label realizat pentru Gramofon Wines sau Opus Fabula – Feteasca Neagra, un vin obținut din struguri stafidiți. Sunt alegeri interesante, pe care nu le-am mai întâlnit, care atrag clienții.
Vinurile prezentate au fiecare în parte câte o poveste, totuși a trebuit să aleg asocierea preferată.
Am ales Sonorum Feteasca Neagra + Grana Padano Delaco D’Exceptie.
Admir cramele care oferă pasionaților de vin acest soi românesc și în plus acesta este un soi sălbatic, care necesită mai multa grijă la vinificare spre deosebire de cunoscutul Merlot. Are nuanțe de rubin, arome de fructe de pădure, cireșe amare. Are complexitate, este armonios și parfumat.
Pe etichetă este menționat Sonorum Feteasca Neagra by Sergiu Nedelea. Și aici se vede alegerea producătorului de a prezenta un vin propus de un somelier renumit și recunoscut, este și o oportunitate de business. Eticheta este interesantă, vă invit să admirați culorile și povestea ei.
Cuvântul ales pentru acest vin este elegant.
Grana Padano Delaco D’Exceptie a însoțit acest vin elegant.
Furnizorul de brânzeturi este Delaco – Fan Brânză. Delaco este unul din cei mai mari jucători de pe piața de brânzeturi din România, parte integrantă a grupului francez Savencia, unul dintre cei mai mari producători de pe piața de lactate la nivel mondial.
Importator exclusiv al unor branduri renumite precum Bergader, Castello, Ile de France, Zott, Arla, Joya sau Milkana, Delaco oferă un portofoliu de produse vast, produsele sub brandul Delaco sunt atent selecționate pentru a oferi cea mai înaltă calitate.
Grana Padano este brânza care însoțește vinurile roșii complexe. Este o brânză care are originea în nordul Italiei, este înregistrată în 1954. Este tare și are o textură sfărâmicioasă, se obține din lapte de vacă nepasteurizat. Este alegerea perfectă pentru Fetească Neagră. Cuvântul ales este tradiție.
Cuvântul ales pentru asociere este armonios.
Seara s-a încheiat cu o altă surpriză pentru mine. Sabina Stroe-Bibescu mi-a povestit despre evenimentele pe care crama Gramofon le organizează în București la Palatul Bragadiru. În această minunată clădire încărcată de istorie eu vin în fiecare an alături de alte bloggerițe la evenimentul Digital Divas. I-am arătat Sabinei fotografii de la evenimentul din 2022. Mă bucur că fondatorii cramei Gramofon continuă povestea acestui loc.
Acum când scriu mi-am amintit un alt gând. În 2016 am scris articolul Living History Fetească Neagră. Vinurile româneşti sunt recunoscute la nivel mondial şi merită sărbătorite şi la ele acasă, în România. Îmi doream să sărbătorim în fiecare an pe 15 septembrie cel mai renumit vin românesc, Feteasca Neagră. Cu prezentări despre istoria şi prestigiul său în cadrul Târgurilor Internaţionale, despre promovarea vinurilor, a gastronomiei românești. De asemenea prezentarea turismului viticol din România şi a unor exemple de succes la nivel internaţional. Acest proiect nu și-a găsit încă un drum al său, dar cred că domnul Marcel Vulpoi poate gasi o cale de a promova Fetesca Neagră.
A fost o seară specială și vă invit să descoperiți aceste vinuri, să le aflați povestea, să vizitati crama Gramofon din Dealu Mare și să urmăriți evenimentele pe care le organizează la Palatul Bragadiru.
O călătorie în lumea vinurilor, a artei, gastronomiei și a muzicii.
Sursa foto Daniel Botea si Ion Mihaescu
Gramofon Wine si Delaco au facut o intalnire memorabila pentru bloggerii olteni, participantii au descoperit si invatat multe despre pasiunea pentru vin, arta, muzica si gastronomie. Povestea unirii dintre acestea doua branduri a fost una deosebita, ce confirma relatia pe care vinul o avea cu arta si cultura. Gramofon Wine si Delaco au oferit o experienta de neuitat prin degustarea de branzeturi, incurajand participantii sa descopere bucataria genuin romana.
Ma bucur ca a fost o intalnire frumoasa si abia astept sa ne revedem ca sa aflu mai multe povesti despre vin, despre planurile de viitor ale cramei, despre millenials si cei care iubesc vinurile romanesti.
A fost o experienta cu totul si cu totul speciala, din punct de vedere personal. Toate evenimentele si proiectele realizate intr-o anumita zona arata ca exista oameni seriosi, oameni care inteleg si stiu ce inseamna sa improspateze si sa promoveze aceasta zona. Muzica, vinul, arte, gastronomia sunt intr-o mare armonie, ceea ce face acest eveniment sa fie unul deosebit.
Imi plac proiectele si evenimentele in care sunt implicate companii precum Gramofon Wine si Delaco si am fost incantata sa prezint acest eveniment. Experientele comune si distractia din aceasta seara se vor rasfrange si in munca noastra si vom scrie ce am simtit si ce am trait. Din nou, multumesc celor implicati pentru aceasta oportunitate.
A fost minunat intr-adevar si inceputul unor noi conversatii despre vin, muzica, gastronomie si arta.