Parfait de ciocolată cu granola

Lumea deserturilor e fascinantă. Oriunde călătoresc mă opresc și întreb despre prăjiturile tradiționale sau despre prăjiturile pe care le servesc în ocazii speciale. Notez rețete, fac fotografii și apoi mă documentez când ajung acasă. În această vară am descoperit o altă lume, cea a deserturilor rapide.

Un desert mi-a amintit de studenție. La Cofetaria Athenee Palace, pe Calea Victoriei, găseai Parfait. Era renumit acest desert răcoritorși aromat. Mergeam cu colegele după examen. Era atâta bucurie în această cofetărie. Parcă toată lumea venea acolo să sărbatorească ceva.

Cofetăria Athenee Palace nu mai există de mult, nici Parfait nu am mai mâncat. În această vara, mi-am amintit de acei ani și de Parfait-ul de atunci. Pentru că am descoperit o rețetă, o rețetă modernă de Parfait.

Un desert rafinat, Parfait de ciocolată cu granola.

Folosim ciocolată neagră, smântâna lichidă pentru frișcă, iaurt grecesc, granola, puțină miere și fructe de pădure. Ciocolata se topește la bain-marie, după aceea batem smântâna până devine friscă. Amestecăm ciocolata răcită cu iaurtul și încorporăm frișca. Obținem o cremă aerată de ciocolată. Punem un strat de granola, un strat de mousse de ciocolată, un strat de fructe proaspete. Deasupra adaugăm din nou un strat de granola.

Exista și o rețetă mai simplă, gata în câteva minute. Într-un pahar adaugăm granola peste un strat de iaurt cremos. Deasupra așezăm un strat de fructe și stropim cu puțină miere.Putem presărași granola. Un desert fresh, cremos și crocant.

Știam de granola, însoțită de lapte sau alături de iaurt e un mic dejun excelent. Acum sunt curioasă să descopărși alte preparate.

Granola, produsă de Sunday Bites, e ambalată în pungi stand-up autosigilante.

Granola cu migdale, stafide si cacao

-cu fistic,

-cu merișoare și chipuși de cocos,

-cu migdale, stafide și cacao,

-cu susan negru,

-cu unt de arahide și banane,

-picantă.

Fiind o iubitoare de ciocolată am ales Granola cu Migdale, Stafide și Cacao de la Sunday Bites. Aroma migdalelor prăjite, dulceața stafidelor te impresionează.

Voi incerca și celălalte sortimente, toate mă atrag. Le voi adăuga poate peste o cupă de înghețată. Sau atunci când voi prepara un cheescake. Un cheescake cu granola. Mi-a atras atenția și pasta de fistic, e realizata din miez copt de fistic.

Sunday Bites, o companie din Brașov, oferă gustări delicioase, 100% naturale și sănătoase. Din 2019, Anca și Alex ne oferă produse care nu conțin arome artificiale, emulsificatori, zahăr, uleiuri adăugate. Doi antreprenori pasionați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *