Prosecco și Lambrusco, prezente la întâlnirea cu bloggerii

La Festivalul Shakespeare organizat de Teatrul Național Marin Sorescu sunt prezenți regizori renumiți pe plan mondial, actori, mass-media din România și din străinătate, studenți la teatru, voluntari, companii. Orașul este un furnicar în acele zile. Îmi place să discut cu cei care vin în Craiova, vreau să aflu ce le place și dacă au nevoie de informatii.

Toți apreciază viața orașului, energia oamenilor și admiră Centrul Vechi. Sunt multe terase, restaurante și îmi spun că le place să descopere fiecare stradă. Vor să afle și despre alte locuri, să cunoască povestea lor. Eu le recomand să meargă în magazine unde proprietarii stau de vorbă cu clienții, le povestesc despre produsele pe care le au. Sunt locuri pe care le cunosc, proprietarii lor participă la evenimentele bloggerilor din Craiova.

Două dintre ele sunt Anya’s Delicatese și  Vinuri Craiova.

Prosecco si Lambrusco
Prosecco si Lambrusco

Anya’s Delicatese se află aproape de Centrul Vechi, este în spatele Judecătoriei Craiova pe str. România Muncitoare, nr. 64. Am cunoscut-o pe Anya acum mulți ani, la o degustare de vinuri organizată de Asociația Bloggerilor Olteni și Dictionarculinar.ro.

În magazinul ei găsești cea mai buna cafea din oraș, bomboane și ciocolată din țări cu tradiție în industria dulciurilor, vinuri, ibrice de cafea, servicii de cafea. Este frumos amenajat și întotdeauna îți spune povestea fiecărui produs pe care îl cumperi.

Anya's Delicatese Craiova
Anya’s Delicatese Craiova

Anya ne-a făcut o surpriză la degustarea de vinuri organizată la restaurantul Five Continents.

Ne-a adus un vin spumant, Prosecco Brut – Giacobazzi . Prosecco ese un vin renumit de origine italiană. Numele său este același cu localitatea unde sunt podgoriile de vin, Prosecco, în apropiere de Trieste. Acest vin este un frizzante, are o efervescență moderată și trebuie servit rece. Este un vin care poate fi servit întrega zi. Este fabricat din struguri Glera, cunoscut anterior și ca Prosecco. Pot fi incluse și alte soiuri de struguri, maxim de 15%: Verdiso, Bianchetta Trevigiana, Perera, Glera lunga, Chardonnay, Pinot Bianco, Pinot Grigio și Pinot Noir.

Anya
Anya

Un alt loc în care poți asculta povești despre vin în Craiova, este magazinul lui Liviu Ionescu, Vinuri Craiova pe strada Înfrățirii nr.17. Liviu Ionescu, este de asemenea prietenul nostru, participă la degustările de vinuri organizate de noi.

Vinuri Craiova
Vinuri Craiova

Despre proiectele lui Liviu Ionescu am povestit, este organizatorul evenimentului Târgul Național de Vinuri Craiova, proiect promovat de Asociația Bloggerilor Olteni.

După prezentarea vinului Prosecco de către Anya, Liviu Ionescu ne-a făcut o surpriză. Ne-a prezentat Lambrusco Emilia – Giacobazzi, un vin spumant din Italia. Este un rosé, dar are o culoare intensa si o efervescență mai mare decât un frizzante.

Lambrusco este numele strugurilor dar și al vinului. Strugurii provin din patru zone din Emilia-Romagna și din Lombardia. Dovezi arheologice indică faptul că etruscii au cultivat vița de vie. În vremurile romane, Lambrusco era foarte apreciat pentru productivitatea și randamentul ridicat. Se spunea că producția a două treimi dintr-un acru ar putea face suficient vin pentru a umple 300 de amfore.

Lambrusco
Lambrusco

Aceste două vinuri spumante mi-au trezit dorința de a afla mai multe informații despre zona din care provin și sper că vor fi prezentate și la alte evenimente.

Alegerea mea din această seară este Prosecco Brut – Giacobazzi. Îmi place efervescența lui si versatilitatea. Este interesant faptul că alături de soiul dominant de struguri, Glera, pot fi incluse și alte soiuri de struguri, maxim de 15%: Verdiso, Bianchetta Trevigiana, Perera, Glera lunga, Chardonnay, Pinot Bianco, Pinot Grigio și Pinot Noir.

Îmi doresc sa descopăr combinația cu Pinot Grigio dar și cea cu Chardonnay.

Degustare vinuri Craiova
Degustare vinuri Craiova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *