Începe Puppets Occupy Street, maratonul păpușilor

Vă invit la festivalul internațional Puppets Occupy Street, cel mai important festival de arta animației din România. Este ediția dedicată Aerului.

Conceptul său reprezintă o provocare pentru evenimentele dedicate copiilor din întreaga lume și îmi doresc să devină un reper în calendarul celor care iubesc păpușile și poveștile.

Puppets occupy street
Puppets occupy street

Tema anului 2015 a reprezentat-o APA și a fost urmată de editia din 2016 dedicata FOCULUI. În 2017 descoperim povești dedicate AERULUI și in 2018 va fi o ediție dedicată PĂMÂNTULUI.

Air Edition 2017 aduce la Craiova companii de teatru private și artiști independenți din 14 țări: Brazilia, Argentina, Turcia, Italia, Spania, Ucraina, Rusia, Bulgaria, Polonia, Marea Britanie, Elveția, Germania, Franța și România.

Puppets Occupy Street
Puppets Occupy Street

Teatrul pentru Copii și Tineret Colibri din Craiova a pregătit în acest an 255 de evenimente.

Acestea se desfășoară în 18 spații și includ 100 de spectacole, 60 de ateliere, 3 parade, 3 concerte, 89 de evenimente conexe (expoziții, proiecții video, happening-uri, arte plastice și arte vizuale, videomapping, jocurile copilăriei, Sand Art,  facepainting etc.)

Puppets occupy street
Puppets Occupy Street

Vă invit să mergeți să vedeti cum ia totul viață la Centrul Multifunctional Craiova. De acolo pleacă păpușile la Parada care traversează centrul orașului. Stai de vorbă cu cei care au conceput întregul festival și vezi de aproape fiecare păpușă.

Orașul întreg se pregătește. Copiii sunt așteptati la: Muzeul de Artă, Casa Băniei, Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman, Teatrul Colibri, Centrul Mutifuncțional, în Centrul Vechi – Piața Frații Buzești, Piața Mihai Viteazu, Piața William Shakespeare, Parcul Nicolae Romanescu (Teatrul de vară și zona Foișor), Parcul Pușkin, Parcul Sf. Dumitru, Grădina Botanică, spatii amenajate special in Rovine, Brazda lui Novac, Lăpuș Argeș, Valea Roșie, Craiovița Nouă – zona Racheta.

Puppets Occupy Street
Puppets Occupy Street

Fiecare locație îmi place foarte mult, dar anul acesta Parcul Romanescu are haine noi, s-a redeschis Teatrul de Vară.

Teatrul pentru Copii și Tineret Colibri din Craiova organizează în fiecare an Puppets Occupy Street cu susţinerea Primăriei, a Consiliului Local Craiova și sprijinul regiilor autonome, instituțiilor de cultură, forțelor de ordine și a voluntarilor.

Îmi amintesc cu drag de edițiile anterioare.

Puppets Occupy Street 2014 – peste 25.000 de spectatori de toate vârstele. 85 de evenimente desfășurate simultan în spații neconvenționale din Craiova, la care au participat aproximativ 100 de artiști.

Puppets Occupy Street 2015Water Edition, ediție internațională, a reunit peste 40.000 de spectatori. 150 de evenimente care s-au derulat pe parcursul celor opt zile de festival.

Puppets Occupy Street 2016 – Fire Edition, s-a desfășurat în 13 spații neconvenționale. 221 de evenimente, având participanți din Italia, Turcia, Spania, Argentina, Serbia, Macedonia, Bulgaria, Venezuela, Ungaria, România.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *