Radu Afrim și actorii săi care gândesc (cu voce tare) ne invită la o nouă premieră

Radu Afrim este unul dintre cei mai cunoscuți regizori români de teatru la nivel mondial. Îl admir de mulți ani și urmăresc alături de iubitorii teatrului din întreaga țară spectacolele pe care le montează.

L-am întâlnit pe Radu Afrim în luna decembrie 2016 în holul Teatrului Național Marin Sorescu și am aflat că urmează să pună în scenă un spectacol în Craiova.

I-am spus că m-a impresionat felul în care  a povestit despre destin, teatru, părinți, profesori, viața cu suisurile și coborâșurile ei în emisiunea Profesioniștii. Am aflat că au trecut atâția ani și mulți îi spun același lucru. Și eu am urmărit-o de mai multe ori, acea emisiune a devenit o emisiune de colecție. 

Acum câteva zile am fost la Teatrul Național Marin Sorescu. Întreaga echipă se pregătea pentru repetiția de la ora 18. Era o bucurie și o nerăbdare cum numai în lumea artiștilor există. Mai târziu a venit Radu Afrim și am reusit să discutăm doar câteva minute, pentru că se apropie premiera națională a spectacolului Dacă am gândi cu voce tare și programul este foarte încărcat.

Radu Afrim alături de actorii săi care gândesc ( cu voce tare ) ne invită în data de 6 mai 2017, ora 19.00 la premiera spectacolului Dacă am gândi cu voce tare .

Daca am gandi cu voce tare, regia Radu Afrim
Daca am gandi cu voce tare, regia Radu Afrim

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: Iulia Colan, Constantin Cicort, Tamara Popescu, Marian Politic, Romaniţa Ionescu, Eugen Titu, Claudiu Mihail, Alex Calangiu, Raluca Păun, George Albert Costea, Dragoş Măceşanu.

Decorul este realizat de Vanda Maria Sturdza, costumele sunt creaţia Liei Dogaru, mişcarea scenică îi aparţine Flaviei Giurgiu, iar muzica este compusă de Alex Bălă.

Repetitie, spectacolul Daca am gandi cu voce tare- regia Radu Afrim
Repetitie, spectacolul Daca am gandi cu voce tare- regia Radu Afrim

Adnan Lugonić, autorul piesei povestește “Am vrut să scriu o piesă în care personajele să-și exprime sentimentele cu voce tare, fără să le fie frică de cumunicarea directă. Trăim într-o lume dominată de frică, în care nu putem să ne arătăm slăbiciunile, adică cele mai profunde sentimente ale noastre. Când ne întâlnim cu familia și cu prietenii vorbim despre multe lucruri, dar nu avem conversații intime. În piesa mea, am vrut să creez o lume în care fiecare personaj își va găsi partenerul perfect alături de care să poată gândi cu voce tare.”  

Vă invit la teatru, va fi o seară de neuitat.

Distribuie articolul:

One thought on “Radu Afrim și actorii săi care gândesc (cu voce tare) ne invită la o nouă premieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *