Vrei să faci un cadou? Vinul Principelui Rose Fetească Neagră și Emmentaler – Delaco sunt alegerea perfectă
Brânzeturile renumite de la Delaco și vinurile de la Domeniile Vânju Mare au fost invitate la întâlnirea bloggerilor.
Gazda noastră a fost crama Restaurantului Rex.
Delaco este parte integrantă a grupului francez Savencia, unul dintre cei mai mari producatori de pe piața de lactate la nivel mondial. Delaco oferă un portofoliu de produse foarte vast clienților. Branduri renumite precum Bergader, Castello, Ile de France, Zott, Arla, Joya sau Milkana sunt atent selecționate și produse dupa rigori stricte pentru a oferi cea mai înaltă calitate.
brânzeturilor din Franța. În varianta Mini Brie produsele sunt ambalate individual în 5 mini porții. Este fabricată din lapte de vacă, pasteurizat și are textura moale și mătăsoasă. Mi-a plăcut foarte mult povestea ei și aroma ei fructată. Am aflat că se servește la temperatura camerei, cu felii de baghetă sau cu fructe (pere, struguri albi).
Este o brânză cu mucegai albastru nobil și are un gust bine conturat, picant, ușor sărat. Deja am învățat despre brânzeturile cu mucegai de la Delaco și aceasta mi-a plăcut pentru că este tartinabilă dar în același timp și feliabilă datorită texturii sale. Acum am servit-o pe o felie pe pâine prăjită, dar sunt curioasă să văd cum este și varianta feliabilă.
Este un sortiment care este recomandat ca ingredient pentru sosuri, dressinguri, salate.
Ecosistemul viticol din zona Vânju Mare Oreviţa se află în județul Mehedinţi, este aproape de Dunăre și este caracterizat de un climat continental temperat cu nuanţe mediteraneene.
Solul predominant brun şi brun roşcat de pădure alături de regimul echilibrat de precipitaţii, creează condiţii optime de supramaturare.
Combinația mea preferată a fost asocierea vinului Rose Fetească Neagră și Emmentaler – Delaco.
Originară din valea Emmental din Elveția, această brânză are un concept foarte interesant și de aceea este renumită în toată lumea.
Emmentaler este considerat unul din felurile de brânză cel mai greu de obținut datorită procesului de maturare care trebuie să ducă la formarea simultană a gustului și a găurilor specifice din structură. Este o brânză tare din lapte de vacă pasteurizat, are un gust dulceag, ușor acid și o aromă fructată, cu nuanțe de nucă. Textura este foarte interesantă, este fermă, cu găuri mari.
La acest sortiment special am fost uimită de asocierea propusă. Emmentaler și Vinul Principelui Rose Fetească Neagră.
Am aflat că strugurii au fost culeşi manual. Au fost desciorchinaţi şi apoi ţinuţi la macerare pentru obţinerea culorii, timp de 6 ore, la o temperatură de 10 º C. A urmat o presare uşoară şi apoi fermentarea, ca la un vin alb, în cisterne de inox, la 15 -17º C, timp de o lună.
Rose Fetească Neagră este DOC CMD – vin cu denumire de origine controlat[ cules la maturitate deplină si are o culoare foarte strălucitoare. Nu am mai servit pina acum un vin Rose din Fetească Neagră și am fost surprinsă de aromele intense de fructe roşii. În gură este suplu, foarte rotund, cu aciditate proaspătă, dar bine echilibrată .
Mi-a plăcut că am stat de vorbă cu doamna Mariana Gârnița și am aflat despre participarea lor la un proiect internațional Ruta Împăraților Romani.
Domeniile Vânju Mare acordă o mare atenție strategiei de marketing. Au participat la seminarii și vor să inițieze excursii pentru turiști în vie și activități educative pentru copii. Ce mi-a mai plăcut? Dorinţa de a păstra şi a duce mai departe buna tradiţie a vinurilor deosebite obţinute atât din soiuri autohtone și m-am bucurat să aflu că vinul care mi-a plăcut cel mai mult este medaliat la Mondial du Rose Cannes.
Știu sigur că Delaco și Domeniile Vânju Mare sunt alegerea ideală pentru a oferi unei persoane dragi un dar.