SANATATE și IT…în COMUNITATE

Am fost trainer și mentor într-un proiect foarte ambițios “De la Comunități la Comunitate”  care și-a propus dezvoltarea capacității organizațiilor neguvernamentale din Craiova de a acționa împreună, pentru a crea impact în comunitate.
Au fost inițiate cursuri modulare și ateliere în domeniul managementului, comunicării, relațiilor publice și responsabilității sociale destinate în special studenților din ONG-uri. Acestea au fost urmate de inițierea și  implementarea unor microproiecte de către studenți folosind cunostințele acumulate.

Fiecare echipă coagulată în jurul unui micro-proiect a beneficiat de sprijinul unui mentor în vederea planificării implementării micro-proiectului. Rolul mentorului a fost de a facilita interactiunea dintre studenți pentru stabilirea unei bune relații de colaborare în interiorul echipei. Echipa mea era formată din studenți la Facultatea de Calculatoare din Craiova și proiectul s-a numit Excel by Power of Word. Bineînțeles că sala în care s-a desfășurat proiectul a fost la Facultatea de Calculatoare, obiectivele au fost îndeplinite și ne-am încadrat în buget.
 Și, mai mult de atât am păstrat legătura. Acum a apărut o nouă provocare. Avem un prieten comun care este medic de familie și ne-a spus că are multi pacienți care suferă de diabet și boli de  inimă. Trebuie să îi monitorizeze mai des și are nevoie de un aparat cu o tehnologie înaltă.
Pacientii au acasă tensiometru, glucometru și un cântar performant care arată 10 caracteristici, pot să transmită medicului toate informatiile, fără a se mai deplasa la cabinetul medical. Medicul monitorizează starea pacienților și are nevoie de rapoarte săptămînale, pentru a stabili medicația corespunzatoare.
În același timp, în cazul în care valorile glicemiei sau tensiunii depășesc media, medicul va suna pacientul, pentru a-i verifica starea de sănătate și a programa o întâlnire la cabinet.
Aparatul trebuie să aibă spațiu de stocare mare și trebuie să fie conectat la o imprimantă. În plus, trebuie să fie conectat la un server puternic, pentru că dacă vor aprecia și alți medici această soluție, să fie conectate mai multe cabinete.

Acum s-a stabilit lista de componente necesară, cantitățile care trebuiesc achiziționate.

Am căutat oferte SSD Intel
                          SSD Intel Seria 530 2.5 SATA3 120GB 20nm MLC (OEM)

sau poate soluția va fi un HDD.

 
                                   
                                           Seagate SV35 1TB 7200rpm SATA3 64MB
 Voi căuta un magazin online.
Am pornit de la un proiect de responsabilitate socială “De la Comunități la Comunitate” și cu ajutorul mediadot, din pasiune pentru IT ,implementăm acum un nou proiect cu impact în comunitate.


Articolul a fost scris pentru Spring SuperBlog
Distribuie articolul:

8 thoughts on “SANATATE și IT…în COMUNITATE

 • martie 21, 2015 la 8:52 am
  Permalink

  Imi place ideea de monitorizare a starii de sanatate a pacientului de catre doctor direct de acasa, fara a mai pierde timpul pe la usile cabinetelor.

  Răspunde
  • martie 21, 2015 la 2:42 pm
   Permalink

   Ma bucur ca ti-a placut articolul si imi doresc sa fie cat mai multe finantari pentru tehnologii destinate sanatatii.

   Răspunde
 • martie 21, 2015 la 2:22 pm
  Permalink

  Cea mai bună aplicabilitate a tehnologiei IT de ultimă generație rămâne medicina. Sunt multe lucruri/programe noi de inventat pentru a da șanse celor suferinzi.

  Răspunde
 • martie 21, 2015 la 4:04 pm
  Permalink

  super idee, dna Mirela! mai multe sanse pentru cei suferinzi , mai ales cei care nu pot fi transportati sau deplasati

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *