Sirena Dunării și bloggerii vestiți

Costel Cainamisir ne-a invitat la restaurantul Epoca, o locație elegantă din Craiova, să ne prezinte vinurile de top ale cramelor Vinarte. Achim preşedintele Federației Somelierilor din România era acolo, pregătea vinurile și ne aștepta.

Ce mi-a plăcut cel mai mult? Sirena Dunării. Cred că merită un proiect special.

O noua întâlnire a bloggerilor din Craiova în cadrul proiectului Brânzeturi cum se cu…Vin, un proiect inițiat de Asociatia Bloggerilor Olteni și DicționarCulinar.ro.

Laurențiu Achim, Costel Cainamisir și bloggerii din Craiova
Laurențiu Achim, Costel Cainamisir și bloggerii din Craiova

În acest restaurant întâlnești foarte des manageri din SUA, Olanda și Italia care au afaceri în Craiova. Sunt deseori împreună cu partenerii lor de afaceri și în week-end vin cu familia.

Pe Achim îl cunosc de multi ani și te cucerește cu felul în care vorbește cu fiecare în parte și spune pe înțelesul oricui povestea vinului.

Laurențiu Achim
Laurențiu Achim
Laurențiu Achim și bloggerii
Laurențiu Achim și bloggerii

Alături de sticlele de vin erau aranjate frumos brânzeturile şi eram curioasă să le descopăr. Toată blogosfera știe că ne plac brânzeturile Delaco, ele însoțesc vinurile din Oltenia la fiecare eveniment.

Povestea celor 7 sortimente de brânză Delaco şi a vinurilor de top de la VINARTE a început.

Delaco și Vinarte
Delaco și Vinarte

Vinurile albe, Cuvee d’Excelence Sauvignon Blanc alături de Mozzarella Fresca și Cuvee d’Excellence Riesling Italian împreună cu Camembert. Am aflat despre asocierea vinurilor cu brânzeturile, am făcut fotografii și ne-am pregătit pentru momentul important al serii, întâlnirea cu vinurile rosii renumite și o surpriză, un vin unic în România.

A urmat Nedeea și Cașcaval Sofia, după aceea Prince Mircea Merlot asociat cu Emmentaler, Castel Bolovanu Cabernet Sauvignon cu Emmentaler și la final renumitul Soare Cabernet Sauvignon asociat cu Brie.

Nedeea alături de cașcavalul Sofia este alegerea mea din această seară. Nedeea este produs şi îmbuteliat la Crama Stârmina, obținut
din soiurile Feteascã Neagrã, Negru de Drãgãşani, Novac.

Am ales acest vin pentru că admir pasiunea acestui producător de a păstra și promova soiurile românești și nu am întâlnit până acum acest asamblaj. Se vede grija enologului de a pune in valoare aceste soiuri. Cuvântul ales este tradiție.

Mi-a plăcut și asocierea lui cu un cașcaval românesc, un brand Delaco, Cascaval Sofia. Este cel mai apreciat cașcaval Delaco, ți se topește în gură. Poveste este cuvântul ales pentru acest cașcaval. Pentru asociere cuvantul ales este pasiune.

Laurențiu Achim la Restaurantul Epoca
Laurențiu Achim la Restaurantul Epoca

Atâtea vinuri extraordinare au creat o atmosferă foarte frumoasă, discuții despre culoarea vinului și condițiile de păstrare în baric.

Finalul serii a marcat întâlnirea cu Sirena Dunării – Riesling Italian dulce din 2001 alaturi de Gran Bavarese.

Este pentru prima dată când am gustat un vin vechi de 15 ani, un vin dulce care se obține foarte rar în funcție de climă și care necesită o tehnologie specială. Sirena Dunării, invitatul special al serii.
Sirena Dunării și bloggerii
Sirena Dunării și bloggerii

Ce mi-a plăcut la acest eveniment? Mi-a plăcut conceptul evenimentului, am descoperit vinurile de top de la Vinarte, am învățat să le asociez cu brânzeturi, mi-a plăcut atmosfera creată de Achim și Costel Cainamisir.

Vinarte
Vinarte
Bloggerii la Restaurantul Epoca
Bloggerii la Restaurantul Epoca

2 thoughts on “Sirena Dunării și bloggerii vestiți

 • septembrie 26, 2016 la 5:14 pm
  Permalink

  Un eveniment frumos, felicitari organizatorilor. Astept cu interes acel proiect special!

  Răspunde
 • septembrie 27, 2016 la 2:53 pm
  Permalink

  Un vin bun, o locatie eleganta si multi bloggeri veseli.A fost frumos intr-adevar.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *