O noua întâlnire a bloggerilor din Craiova în cadrul proiectului Brânzeturi cum se cu…Vin, un proiect inițiat de Asociatia Bloggerilor Olteni și DicționarCulinar.ro.

Ce mi-a plăcut cel mai mult? Sirena Dunarii. Cred că merită un proiect special.

Costel Cainamisir, directorul comercial de la Vinarte ne-a invitat la restaurantul Epoca, o locație elegantă din Craiova, să ne prezinte cele mai renumite vinuri, vinurile de top ale cramelor Vinarte.

Laurențiu Achim, Costel Cainamisir și bloggerii din Craiova

Laurențiu Achim, Costel Cainamisir și bloggerii din Craiova

În acest restaurant întâlnești foarte des manageri din SUA, Olanda și Italia care au afaceri în Craiova. Sunt deseori împreună cu partenerii lor de afaceri și în week-end vin cu familia.

Prezența vinurilor de la cramele Vinarte în  Restaurant Epoca arată prestigiul și calitatea lor. În această frumoasă locație, Costel Cainamisir ne-a făcut o mare surpriză. Achim preşedintele Federației Somelierilor din România era acolo, pregătea vinurile și ne aștepta.

Pe Achim îl cunosc de multi ani și te cucerește cu felul în care vorbește cu fiecare în parte și spune pe înțelesul oricui povestea vinului.

Laurențiu Achim

Laurențiu Achim

 

Laurențiu Achim și bloggerii

Laurențiu Achim și bloggerii

Alături de sticlele de vin erau aranjate frumos brânzeturile şi eram curioasă să le descopăr. Toată blogosfera știe că ne plac brânzeturile Delaco, ele însoțesc vinurile din Oltenia la fiecare eveniment.

Povestea celor 7 sortimente de brânză Delaco şi a vinurilor de top de la VINARTE a început.

Delaco și Vinarte

Delaco și Vinarte

Vinurile albe, Cuvee d’Excelence Sauvignon Blanc alături de Mozzarella Fresca și Cuvee d’Excellence Riesling Italian împreună cu Camembert. Am aflat despre asocierea vinurilor cu brânzeturile, am făcut fotografii și ne-am pregătit pentru momentul important al serii, întâlnirea cu vinurile rosii renumite și o surpriză, un vin unic în România.

A urmat Nedeea și Cașcaval Sofia, după aceea Prince Mircea Merlot asociat cu Emmentaler, Castel Bolovanu Cabernet Sauvignon cu Emmentaler și la final renumitul Soare Cabernet Sauvignon asociat cu Brie.

Nedeea alături de cașcavalul Sofia este alegerea mea din această seară. Nedeea este produs şi îmbuteliat la Crama Stârmina, obținut
din soiurile Feteascã Neagrã, Negru de Drãgãşani, Novac.

Am ales acest vin pentru că admir pasiunea acestui producător de a păstra și promova soiurile românești și nu am întâlnit până acum acest asamblaj. Se vede grija enologului de a pune in valoare aceste soiuri. Cuvântul ales este tradiție.

Mi-a plăcut și asocierea lui cu un cașcaval românesc, un brand Delaco, Cascaval Sofia. Este cel mai apreciat cașcaval Delaco, ți se topește în gură. Poveste este cuvântul ales pentru acest cașcaval. Pentru asociere cuvantul ales este pasiune.

Laurențiu Achim la Restaurantul Epoca

Laurențiu Achim la Restaurantul Epoca

Atâtea vinuri extraordinare au creat o atmosferă foarte frumoasă, discuții despre culoarea vinului și condițiile de păstrare în baric.

Finalul serii a marcat întâlnirea cu Sirena Dunării – Riesling Italian dulce din 2001 alaturi de Gran Bavarese.

Este pentru prima dată când am gustat un vin vechi de 15 ani, un vin dulce care se obține foarte rar în funcție de climă și care necesită o tehnologie specială. Sirena Dunării, invitatul special al serii.
Sirena Dunării și bloggerii

Sirena Dunării și bloggerii

Ce mi-a plăcut la acest eveniment? Mi-a plăcut conceptul evenimentului, am descoperit vinurile de top de la Vinarte, am învățat să le asociez cu brânzeturi, mi-a plăcut atmosfera creată de Achim și Costel Cainamisir.

Vinarte

Vinarte

Bloggerii la Restaurantul Epoca

Bloggerii la Restaurantul Epoca

 

Distribuie articolul:
Google+
https://mirelacoman.ro/sirena-dunarii-si-bloggerii-vestiti/
Facebook
Email
TWITTER
LINKEDIN
Share: