Un sistem de economisire – CAR Top Invest Craiova

Clienții caută informații despre variantele de economisire, despre inflație și dobânzi, despre rate și garantarea economiilor.
Multe bănci oferă clienților dobânzi de 7-8% pe an pentru un depozit bancar în lei. Inflația anuală este mult mai mare, astfel că oamenii încearcă să afle ce soluții există.

Calitatea de membru C.A.R. Top Invest Craiova oferă o alternativă. De la 1 Mai 2023 dobânda la economisire pe care această instituție o oferă este de 10,5% pe an. Această dobandă este cu aproximativ 50% mai mare decât dobânda bancară.

C.A.R. Top Invest Craiova

Depozitul depus la C.A.R. Top Invest este garantat de stat prin fondul de garantare.

Economile asigura familiei echilibru financiar și siguranță.

C.A.R. TOP INVEST oferă o dobândă de 10,5 % pe an cu capitalizare inclusă. Astfel, pentru o sumă de 100.000 lei, dobânda netă câștigată este de 10.500 lei.Economiile sunt garantate de către Fondul de Garantare al Caselor de Ajutor Reciproc. De asemenea, clienții beneficiaza de flexibilitate la retragere, iar dobânda se calculează zilnic, în funcție de soldul personal disponibil.

Avantajele membrilor pentru economisire la C.A.R. Top Invest Craiova :

-Fără comision depunere;
-Fără comision retragere;
-Fără comision administrare;
-Fără limită maximă de sumă;
-Fără impozitarea dobânzii;
-Flexibilitate pentru depunere și retragere;
-Calcularea dobânzii la soldul zilnic disponibil.

Depunerea se poate face cu numerar la casieria oricărei agenții a băncii Unicredit sau prin orice mijloc de plată, în contul Asociației C.A.R. TOP INVEST Craiova: RO48.BACX.0000.0017.6309.9001, deschis la Unicredit Bank.

Există posibilitatea de a deveni membru folosind Formularul Online.

Se completează online formularul de înscriere și se transmite împreună cu o copie după cartea de identitate. După completarea formularului online, clientii primesc o notificare pe email care conține contul în care trebuie depuși sau virați banii la Casa de Ajutor Reciproc Top Invest. Dobânda se calculează din ziua în care banii intră efectiv în contul C.A.R.După încasarea banilor clientii primesc prin email, un extras semnat si ștampilat, cu soldul fondului social.Dobânda la depozite online se capitalizează lunar. Suma minimă de fond social este de 10 lei.

Am pus câteva întrebări Președintelui C.A.R. Top Invest.

  1. Ce inseamna că “Economiile sunt garantate de către Fondul de Garantare al Caselor de Ajutor Reciproc”.

Răspunsul corect este că economiile sunt garantate integral de către Fondul de Garantare al C.A.R.

Integral presupune că toate economiile depuse ca fond social, plus dobânda acumulată sunt garantate, fără a exista o limită a sumei garantate. Asta, prin comparație cu băncile care garantează doar valoarea depozitelor, fără dobânda câștigată și în limita echivalentului a 100.000 euro. Peste tot în lume, fondurile mutuale de garantare opereză în acest mod, această zonă a caselor de ajutor reciproc, are un statut special.

Trebuie reținut că dacă o C.A.R., care este inrolată la Fondul de Garantare, are o problemă de solvabilitate, niciun membru nu va pierde niciun leu.

  1. Ce înseamnă flexibilitate la retragere?

Orice membru C.A.R. Top Invest poate să depună sau să retragă fond social oricând dorește. Asta înțelegem noi prin flexibilitate. Nu există o limită a economiilor pe care dorește să le retragă, din oricare motiv. Dar, pentru a evita o suprapunere a retragerilor într-o perioadă scurta de timp, solicităm membrilor CAR-ului să anunțe retragerea cu un număr de zile lucrătoare înainte de data efectivă, când dorește să aibă banii în cont.

Printr-o decizie internă, care este publică pe site-ul nostru https://casadeajutorreciproc.ro/images/decizie-fs-2023.jpg sunt prevăzute termenele maximale de retragere. Precizăm, maximale, pentru că în realitate rambursarea se face pe loc sau în maximum 3 zile lucrătoare. Avem lichiditatea necesară să onorăm orice retragere, în cel mai scurt timp.

3. Dacă vom folosi formularul online, după depunerea banilor, clienții vor primi lunar informații privind soldul sau în alt interval de timp?


Formularul online este practic cererea de înscriere ca membru C.A.R. Top Invest. După depunerea economiilor în contul bancar indicat al CAR-ului, acest fond social se înregistreaza și se transmite către persoana în cauza un extras cu toate operațiunile efectuate, de câte ori dorește un membru. Însă, începând cu acest an 2023, funcționează aplicația HOME CAR, fiecare membru are acces online, pe bază de user și parolă, la soldul și operațiunile efectuate. Aplicația HOME CAR poate fi consultată de câte ori vrea un membru, dar de regulă este consultată la începutul lunii, când se capitalizează dobânda câștigată în luna anterioară.

Este necesar să ne informăm despre economisire. Acesta este un prim pas.

Vă invit să citiți și articolul Cum interacționezi cu millennials când le vorbești despre economisire?

Cei care doresc sa afle mai multe detalii pot telefona la numărul 0351.44.55.33 sau comunica pe adresa de e-mail office@casadeajutorreciproc.ro

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *