Softronic – Made by Craiova

Trenul Hyperion fabricat de Softronic, Craiova
Trenul Hyperion fabricat de Softronic, Craiova

Conferința organizată în data de 3 iunie 2014 cu sprijinul Academiei de Studii Economice și cursdeguvernare.ro, a lansat o provocare: “De la Made in România, la Made by România, trecerea la nivelul următor”.

       Craiova are multe proiecte “Made by Craiova”, iar Softronic este doar unul dintre acestea.

       Înființată în 1999, Softronic continuă tradiția orașului Craiova de peste 50 de ani în construcția de locomotive electrice.

Softronic produce locomotive și trenuri electrice noi,  realizează reparații pentru locomotive electrice vechi și oferă soluții și echipamente pentru modernizarea acestora. Pentru activităţile de cercetare, dezvoltare si inovare, proiectul a fost cofinanţat din fonduri europene. Laboratorul de cercetare si dezvoltare permite creşterea calităţii și eficienţei activităţii și transformarea cercetărilor în produse noi de complexitate ridicată. Transportul de persoane și bunuri este responsabil pentru un total de pâna la 30% din consumul final de energie din lume.

      Cel mai nou produs este rama electrică Hyperion care îndeplinește cerințele specifice standardelor Europene. Are în componenţă cele mai performante echipamente feroviare produse de companii recunoscute în industria de profil pentru performanţele şi calitatea produselor.

Hyperion este primul tren electric cu podea joasă fabricat în România.

Acesta este acţionat de patru motoare asincrone fiecare având 430 kW. La frânare recuperează energia şi asigură un consum specific energetic la jumătate faţă de cel al unui tren clasic cu locomotivă şi vagoane.

Rama se compune din patru vagoane cu podea joasă. Are o viteza maximă de 160 km/h, 188 locuri pe scaune, dotări speciale pentru persoanele cu dizabiltăţi, aer condiţionat, Wi-Fi, sistem modern de comunicare cu pasagerii, senzori care monitorizează aerul din vagoane: cantitatea de dioxid de carbon emanată de pasageri, temperatura optimă și umiditatea.

Hyperion -Made by Craiova
Hyperion -Made by Craiova
      Hyperion a facut demonstrația performantelor la standardele europene în perioada 1 august – 13 septembrie. A circulat pe ruta Craiova- București- Constanța, oferind o călătorie rapidă spre litoral.

În prezent, doar infrastructura feroviară București-Constanța permite circulația trenului cu 160km/h.

Gradul de încărcare a fost de peste 80% și călătorii au fost foarte mulțumiți de serviciile oferite. Personalul este foarte amabil și in tren este curațenie și siguranță permanentă. Există personal de pază, personal pentru curațenie și doi sefi de tren care monitorizează calatoria. De asemenea, în fiecare tren există 5 locuri gratuite pentru biciclete oferite gratuit.

De la 15 septembrie Hyperion circulă deja pe ruta Craiova – Bucuresti – Brasov. Infrastructura feroviară este modernizată doar pe distanțe scurte. Călătoria durează 6 ore și, bineințeles, spațiile de la capătul vagonului vor fi destinate schiurilor.

Hyperion -Made by Craiova, realizat de SOFTRONIC
Hyperion -Made by Craiova, realizat de SOFTRONIC
Hyperion -Made by Craiova, realizat de SOFTRONIC
Hyperion -Made by Craiova, realizat de SOFTRONIC
      Compania Softronic din Craiova, a participat in luna septembrie la InnoTrans – cel mai mare târg din lume pentru tehnologia de transport. Peste 2.500 de companii din 50 de țări au prezentat la centrul expozițional Messe din Berlin, pe o suprafață de 160.000 mp, tehnologii de vârf și soluții integrate destinate mobilității.Au fost incheiate parteneriate si in anul 2015 produsele companiei vor fi prezente in Ungaria si Turcia.
Softronic reprezintă unul dintre principalii transportatori de marfă și de pasageri, oferind siguranță celor care călătoresc și o grijă sporită pentru mediul înconjurător si este unul dintre proiectele MADE BY CRAIOVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *