Sorana Savu, antrenorul bloggerilor de nota zece

Am fost la școală împreună cu prietenii mei, bloggerii din Craiova. Este o zi specială, Scoala Flanco a venit în Cetatea Băniei. Profesorii ne-au așteptat cu o cafea caldă și cu multă bucurie. După aceea ne-am așezat în bănci să îî ascultăm cu mare atenție.

Sorana Savu a fost al treilea profesor care ne-a predat la Școala Flanco.  The business of blogging, o temă foarte interesantă.

Cristina Bazavan, Cristian China Birta și Sorana Savu ne-au vorbit despre bloggeri și branding, despre promovare, strategie și sustenabilitate.

Sorana Savu și bloggerii din Craiova
Sorana Savu și bloggerii din Craiova

Calitatea articolelor ajută blogul să crească și o abordare deschisă cu cititorii ne ajută să avem o comunitate frumoasă. Este importantă frecvența cu care scriem, este recomandabil să publicăm un articol o dată pe zi sau la două zile. Blogul devine sustenabil.

Pentru unele articole trebuie să mă documentez mai mult și de aceea nu pot să postez zilnic, dar o să încerc.

 
Blogurile noastre promovează în general evenimentele din Craiova, suntem invitați și scriem. Fiecare blog este un jurnal pentru comunitate, el trebuie să ofere o perspectivă craioveană altor orașe și putem să scoatem în evidență în articolele noastre ce e deosebit față de spectacolele precedente.
 
Blogul are nevoie de o strategie și orientare pentru a ne prezenta într-un brand special.
 
Sorana Savu ne-a dat foarte multe exemple, i-a antrenat și pe Cristina Bazavan și Cristian China Birta să ne povestească despre proiectele în care s-au implicat.

Un subiect care ne interesează foarte mult este promovarea blogului.

Vrem mereu să aflăm care sunt instrumentele pe care putem să le folosim. M-am bucurat că Sorana Savu ne-a antrenat ca să descoperim împreună cele mai bune soluții.

 

Este foarte bine să avem o pagină personală pe FB, dar este util să avem și un profil public. Am aflat că sunt foarte importante evenimentele, cunoaștem alți bloggeri sau agenții. Sorana ne-a încurajat să prezentăm pe blog proiectele în care suntem implicați, experiența pe care am avut-o, să nu folosim doar adjective.

Bloggerii din Craiova au realizat împreună cu un sculptor Colțul Bloggerilor, o băncuță dintr-un butuc. Aici cei care vizitează orașul pot să transmită mesaje, pot face fotografii.

Este un loc unde poți să transmiți celor dragi: Sunt în Craiova.

Băncuța bloggerilor
Băncuța bloggerilor

Am scris despre Colțul Bloggerilor, acum are mulți prieteni. Acest proiect, a fost nominalizat la Projects by Bloggers în cadrul Digital Divas. Colțul Bloggerilor, acest studiu de caz din Oltenia putem să-l folosim la nivel național.

Ultimul subiect a fost la fel de interesant, rolul și limitările agențiilor, despre cum lucrează agențiile cu bloggerii și clientii.

Este o campanie realistă? Știm care sunt beneficiile? Poți veni pe o dorință pe care o bănuiești și apoi trebuie explorată împreună cu agenția.

S-a terminat foarte repede întâlnirea cu Sorana. Ne-a promis că o să vină din nou în Craiova să îî povestim despre proiectele noastre.

Școala Flanco la Craiova
Școala Flanco la Craiova

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *