Sorana Savu, antrenorul bloggerilor de nota zece

Am fost la școală împreună cu prietenii mei, bloggerii din Craiova. Este o zi specială, Scoala Flanco a venit în Cetatea Băniei. Profesorii ne-au așteptat cu o cafea caldă și cu multă bucurie. După aceea ne-am așezat în bănci să îî ascultăm cu mare atenție.

Sorana Savu a fost al treilea profesor care ne-a predat la Școala Flanco.  The business of blogging, o temă foarte interesantă.

Cristina Bazavan, Cristian China Birta și Sorana Savu ne-au vorbit despre bloggeri și branding, despre promovare, strategie și sustenabilitate.

Sorana Savu și bloggerii din Craiova
Sorana Savu și bloggerii din Craiova

Calitatea articolelor ajută blogul să crească și o abordare deschisă cu cititorii ne ajută să avem o comunitate frumoasă. Este importantă frecvența cu care scriem, este recomandabil să publicăm un articol o dată pe zi sau la două zile. Blogul devine sustenabil.

Pentru unele articole trebuie să mă documentez mai mult și de aceea nu pot să postez zilnic, dar o să încerc.

 
Blogurile noastre promovează în general evenimentele din Craiova, suntem invitați și scriem. Fiecare blog este un jurnal pentru comunitate, el trebuie să ofere o perspectivă craioveană altor orașe și putem să scoatem în evidență în articolele noastre ce e deosebit față de spectacolele precedente.
 
Blogul are nevoie de o strategie și orientare pentru a ne prezenta într-un brand special.
 
Sorana Savu ne-a dat foarte multe exemple, i-a antrenat și pe Cristina Bazavan și Cristian China Birta să ne povestească despre proiectele în care s-au implicat.

Un subiect care ne interesează foarte mult este promovarea blogului.

Vrem mereu să aflăm care sunt instrumentele pe care putem să le folosim. M-am bucurat că Sorana Savu ne-a antrenat ca să descoperim împreună cele mai bune soluții.

 

Este foarte bine să avem o pagină personală pe FB, dar este util să avem și un profil public. Am aflat că sunt foarte importante evenimentele, cunoaștem alți bloggeri sau agenții. Sorana ne-a încurajat să prezentăm pe blog proiectele în care suntem implicați, experiența pe care am avut-o, să nu folosim doar adjective.

Bloggerii din Craiova au realizat împreună cu un sculptor Colțul Bloggerilor, o băncuță dintr-un butuc. Aici cei care vizitează orașul pot să transmită mesaje, pot face fotografii.

Este un loc unde poți să transmiți celor dragi: Sunt în Craiova.

Băncuța bloggerilor
Băncuța bloggerilor

Am scris despre Colțul Bloggerilor, acum are mulți prieteni. Acest proiect, a fost nominalizat la Projects by Bloggers în cadrul Digital Divas. Colțul Bloggerilor, acest studiu de caz din Oltenia putem să-l folosim la nivel național.

Ultimul subiect a fost la fel de interesant, rolul și limitările agențiilor, despre cum lucrează agențiile cu bloggerii și clientii.

Este o campanie realistă? Știm care sunt beneficiile? Poți veni pe o dorință pe care o bănuiești și apoi trebuie explorată împreună cu agenția.

S-a terminat foarte repede întâlnirea cu Sorana. Ne-a promis că o să vină din nou în Craiova să îî povestim despre proiectele noastre.

Școala Flanco la Craiova
Școala Flanco la Craiova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *