Stima de sine a copiilor și succesul lor în viață

Să relaționezi armonios cu ceilalți, să știi când să spui NU și cum să spui ceea ce îți dorești este foarte important. Este marea provocare a tuturor părinților, de a-și îndruma copii.
Ești un exemplu pentru copilul tău.

Stima de sine a copiilor, un eveniment organizat de Bebevesel.ro
Stima de sine a copiilor, un eveniment organizat de Bebevesel.ro
Energia și încrederea ta în forțele proprii se transmit celor din jur. Copilul simte acest lucru, este curajos și comunică ușor cu ceilalți copii. Uneori, totul vine de la sine, crezi că te descurci foarte bine, începi să dai sfaturi și altor părinți, alteori ai nevoie de sprijin, ai nevoie să afli  câteva sfaturi de la un specialist.

Studiile recente au arătat că reușita copilului este direct proporțională cu stima lui de sine.

Diferența dintre copiii care trăiesc viața din plin și cei care trec prin viață neexplorând-o este dată de gradul său de stimă de sine. Un copil trebuie să se iubească pe sine așa cum e el.
Care sunt ingredientele iubirii de sine? bebevesel.ro organizează o conferință de parenting în 27 octombrie ora 17.00 la Hotel Europeca din Craiova.
Părinții sunt așteptați cu drag de Otilia Mantelers, instructor Parenting by Connection, trainer Playful Parenting,
specialist în joacă terapeutică pentru copiii de la 0 la 10 ani și mamă a trei copii.

Scopul acestei întâlniri este să descoperim împreună cum putem consolida stima de sine a copiilor și să povestim despre:

 * lucrurile pe care le facem noi, părintii, ca să le scadă stima de sine:
rușinarea (nevoită), neacceptarea, morală excesivă
 * subiectele pentru care noi îi certăm cu precădere, care reprezintă puncte de durere pentru noi înșine: minciună, sexualitatea, dependențele (de mâncare, ecrane, de persoane etc) promisiunile neținute, competiția, școală, faptul că
au anumite emoții “neplăcute”
 * cum îi arăt că îl accept cu totul atunci când face ceva greu de tolerat
 * cum îl ajut să își recapete puterea atunci când alți copii / adulți îl fac să nu se mai placă pe sine, să nu se mai simtă puternic și frumos
Întâlnirea cu Otilia Mantelers este interactivă, mămicile pot pune întrebări și pot discuta despre problemele pe care le au.
Informații și alte detalii despre achiziționarea biletelor le puteti afla de la Simona Vasile, telefon 0727229185, pe site-ul organizatorului bebevesel.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *