Sunt rezident……

Un medic pasionat de meseria pe care și-a ales-o se adresează studenților de la Facultatea de Medicină și tinerilor rezidenți care se confruntă cu problemele inerente la început de carieră.

“Sunt rezident, what next?” este o radiografie a vieții medicului rezident în România. Responsabilitatea acestei profesii, problemele profesionale și sociale cu care se confruntă orice rezident, sunt subiecte care captivează datorită relatarii de către doctorul Ștefan Gutue, a unor întămplări reale într-un sistem medical greu de înțeles.

Cartea s-a numit inițial „Mic ghid pentru micul rezident” și se adresa rezidenților boboci care urmau să înceapă stagiul de Chirurgie Generală cu care încep aproape toate specialitățile chirurgicale.
Informațiile despre alegerea unei specialități, planificarea numărului de specialiști formati anual, accesul medicului aflat la început de drum la ultimile tehnologii și programa practică, sunt foarte importante.
Odată cu încheierea rezidențiatului au fost scrise și alte capitole care conțin experiențele unui rezident în spital și mai apoi opțiunile de angajare ale unui tânăr specialist în lumea medicală din sistemul de stat sau privat, deciziile pe care trebuie sa le ia un medic tânăr migrația medicilor și atitudinea opiniei publice față de lumea medicală.
În cele 200 de pagini, doctorul Stefan Gutue arată câte eforturi sunt necesare pentru pregătirea unui rezident și transmite necesitatea ca medicii cu experientă, pasionați de meseria lor să transmită măcar o parte din pregătirea lor și generațiilor viitoare.
Aceasta carte suplinește și nevoia de informații a celor care își doresc să urmeze Facultatea de Medicină.
Doctorul Stefan Gutue a absolvit în anul 2007, Facultatea de Medicină Generală “UMF Carol Davila” din București. De-a lungul celor 5 ani de rezidențiat în specialitatea Urologie a studiat chirurgia laparoscopică în cadrul Spitalului de Urgență “Sf. Ioan” și a Spitalului Clinic de Urologie “Theodor Burghele” din București. A participat la elaborarea unor lucrări de specialitate prezentate în cadrul unor evenimente internaționale și a participat la stagii de pregătire în străinătate : “11th European Urology Residents Education Programme”, 2013, Prague, Czech Republic, USANZ Trainee Week 2013, Auckland, New Zealand ,“Basic urologic laparoscopy hands-on-training course”, 27th World Congress of Endourology & SWL, Munchen, Germany, 2009.
Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *