Toate drumurile duc la TIFF

Între 25 mai si 3 iunie 2018, toate drumurile duc la Cluj, la Festivalul Internațional de Film Transilvania. Vă invit la TIFF: în Piața Unirii, la Castelul Bánffy de la Bontida, la Centrul Cultural Urania Palace și la terasele din Cluj.

Angela Gheorghiu este invitată de onoare a celei de-a 17-a ediții TIFF. La Opera Națională Română Cluj-Napoca, Angela Gheorghiu va interpreta cîteva arii și după aceea va fi prezentat filmul realizat de regizorul Benoît Jacquot în anul 2000, ecranizarea operei Tosca de Puccini.

Regizorul i-a lansat invitația de a interpreta rolul titular deși Angela Gheorghiu nu mai interpretase până atunci acest rol. Din distribuție fac parte marele tenor Roberto Alagna și baritonul Ruggero Raimodi. După lansarea oficială în cadrul Festivalului de Film de la Veneția, filmul a fost difuzat în cinematografele din lumea întreagă.

Opera Nationala Romana Cluj-Napoca
Opera Nationala Romana Cluj-Napoca

invit la Romania 100, sectiunea dedicata Centenarului Marii Uniri. Un concept interesant, lansarea unei expoziții de fotografii din prima jumătate a secolului XX și o selecție de filme românești. Vom vedea: Răscoala, Gaudeamus Igitur, Șapte zile, Explozia, Fata Morgana, Ultima noapte a copilăriei, Muntele ascuns.

Zilele Filmului Românesc la TIFF 2018- 35 de producții, din care cinci premiere absolute, 22 de scurtmetraje. Va fi prezent filmul care a câștigat Ursului de Aur la Berlin, Nu mă atinge-mă (Touch Me Not)

U:July 22 – în avanpremieră la TIFF 2018, 31 mai 2018

U: July 22
U: July 22

The Guilty – în avanpremieră în competiția TIFF, 29 mai 2018

Regizorii ofera experiențe noi, se utilizează instrumente multimedia, sunt necesare multe resurse pentru realizarea unor evenimente culturale de calitate.

Brandurile care susțin și promovează proiecte culturale merită să fie cunoscute și eu îmi doresc să fie cât mai multe exemple. Promovez atât brandurile cât și experiența pe care o oferă spectatorilor.

TIFF 2018
TIFF 2018

Staropramen este brandul pe care îl întâlnim la in TIFF, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Bookfest, Jazz in the Park, FESTin pe Bulevard, Undercloud, Bookfest.

Marele premiu al TIFF, Trofeul Transilvania, va fi oferit și in acest an de Staropramen celui mai bun film aflat în competiție.

De asemenea, Staropramen a pregătit cinefililor prezenți la TIFF o experiența culinară alături de cea cinematografică.

În 29 mai 2018, ora 18:00, în cadrul secțiunii FILM FOOD, documentarul Food On The Go (Mâncare la pachet) ne invită într-o aventură gastronomică și evidențiază beneficiile culturale datorate imigraţiei și conflictul dintre tradiţii. Bucătăria italiană s-a reinventat odată cu milioanele de imigranți stabilite în New York sau Buenos Aires. Sunt pasionată de gastronomie și de istoria gastronomiei. Tema acestui documentar și conceptul său sunt foarte interesante. Bucătari, fermieri, antropologi și pasionați de gastronomie din Italia, Argentina și Statele Unite ale Americii discută despre bucătăria italiană originală și cea adaptată dincolo de ocean. Documentarul Food On The Go urmărește modul în care emigranții italieni au adaptat bucătăria italiană pe continentul american.

Proiecția Food On The Go (Mâncare la pachet) va fi urmată de cina-eveniment organizată la restaurantul BRICKS. Pentru iubitorii de film și artă culinară, Alex Petricean va recrea experiența culinară din film în alăturare cu berea Staropramen. Chef Alex Peticean îi va surprinde pe cinefili cu burgeri reinterpretați alături de sortimentele de bere Staropramen: Blondă, Dark, Granat și Nefiltrată.

Creată în Praga, în 1869, pe malul stâng al râului Vltava, numele său înseamnă “Vechiul Izvor”. Numele reflectă gustul curat, echilibrat și bogat al berii. În România, Staropramen este disponibilă în sortimentele Lager, Dark, Granat și Nefiltrată.

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Festivalul de Film Transilvania si prezentat de: Staropramen

Biletele la toate evenimentele și proiecțiile din cadrul festivalului au fost puse în vânzare pe tiff.eventbook.ro.

Distribuie articolul:

One thought on “Toate drumurile duc la TIFF

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *