Podul Suspendat, Parcul Nicolae Romanescu din Craiova

Craiova este orașul care te cucereste, este viu. Mulți vizitatori îmi spun asta. Este o surpriză pentru ei. Eu îi îndrum să meargă neapărat în Parcul Nicolae Romanescu. Îmi place istoria lui, mă gândesc adesea câte generații au trecut pe alei și câte povești au fost spuse la Castelul Fermecat sau pe Podul Suspendat.

Este amenajat în stil romantic, pe o suprafață de 96 de ha, de arhitectul peisagist francez Edouard Redont. Proiectul arhitectului Edouard Redont a castigat medalia de aur în anul 1900 la Expoziția Internațională de la Paris.

Este al treilea parc urban din Europa și cuprinde peste 250 de specii de arbori și arbuști ornamentali.

Medalia de Aur castigata de Parcul Romanescu in 1900 la Paris

Medalia de Aur castigata de Parcul Romanescu in 1900 la Paris

Acum ne pregătim să ascultăm frumoasa muzică a lui Giacomo Puccini în Parcul Nicolae Romanescu, pentru prima dată gazda unui spectacol de operă. Trei scene sunt amenajate lîngă Podul Suspendat, Castelul Fermecat și frumosul lac.

Se monteaza scena din zona Podului Suspendat

Se monteaza scena din zona Podului Suspendat

Opera Româna Craiova ne invită la premiera TOSCA, în 9 și 10 iunie, la ora 22.00. Este primul eveniment de asemenea amploare care are loc în România. Spectacolul se adresează publicului care iubește opera, dar și unui public nou care va fi atras către spectacolele de operă.

Soliști renumiți în intreaga lume sunt invitați la Craiova: tenorul Ramon Vargas (Mario Cavaradossi), soprana Joanna Parisi (Floria Tosca) și baritonul Alberto Gazale (Baronul Scarpia).

Publicată de Opera Română Craiova pe Marţi, 5 iunie 2018

Vom urmări o orchestră cu 70 de instrumentiști, cor și un cor de copii de la Liceul de Arte Marin Sorescu, conducerea muzicală fiindu-i încredințată maestrului Walter Attanasi.

Publicată de Opera Română Craiova pe Marţi, 5 iunie 2018

Proiectii 3D/videomapping realizate de o echipă de patru graficieni din Italia vor fi proiectate pe Podul Suspendat.

Podul suspendat este cea mai spectaculoasă construcție, de factură romantică proiectată de É. Redont și realizată de firma G. Sohier din Paris. Lucrările de zidărie, executarea picioarelor și ancorajul podului au fost date în antrepriză firmei craiovene condusă de inginerul Victor Laugier.

Sonorizarea spectacolului este de înaltă calitate, echipamentul necesar a fost adus din Germania.

Accesul publicului este gratuit, aleile, băncile și spatiul verde este la dispoziția iubitorilor de operă.

Citeam despre regizori renumiti din Europa care prezintă publicului spectacole în aer liber, realizate intr-o maniera modernă, folosind mijloace multimedia. Așteptam să văd un asemenea spectacol în Craiova.

Muzica operei Tosca, este fascinantă și oferă multe posibilități din punct de vedere regizoral. Regizorul artistic este Antoniu Zamfir, managerul Operei Române Craiova și scenografia este semnată de Rasvan Drăgănescu.

Repetiție generală, TOSCA de G. Puccini

Repetiție generală, TOSCA de G. Puccini

Tosca a avut premiera pe 14 ianuarie 1900, la Teatro Constanzi din Roma, rolul titular fiind deţinut atunci de soprana româncă Hariclea Darclée.

Acțiunea se desfașoară în trei puncte-cheie ale oraşului Roma: Biserica „Sant’Andrea della Valle”, Palatul Farnese şi Castelul Sant’Angelo.

Spectacolul este un eveniment organizat de Opera Română Craiova, cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova și Consiliului Local Craiova. Acest proiect a atras atenția companiei Enel, care a semnat un contract de sponsorizare cu Opera Româna Craiova.

Am adaugat acest lucru pentru ca admir companiile care se implică și sunt alături de evenimentele culturale.

Spectacolele în aer liber oferite craiovenilor de Opera Româna Craiova, Carmina Burana (2014) și Carmen – Rock Version (2016), au atras craiovenii în sala de spectacole a Operei Române din Craiova. Premiera Tosca, este un alt proiect dedicat locuitorilor din Cetatea Băniei.

Vreau să felicit echipa Operei Române Craiova pentru acest proiect și vreau să reamintesc cititorilor mei despre proiectul aceleiași echipe dedicat Dunării, proiect care sper să se realizeze.

Acel proiect este la fel de curajos și are o abordare modernă.

Distribuie articolul:
Facebook
Email
TWITTER
LINKEDIN
Share: