Viața e muzică. Începutul: 9 zile de muzică în aer liber

 O provocare pentru public, de la concerte pentru copii până la concertele de la miezul nopții în perioada 29.08 – 06.09.2015.
Craiova e pregatită pentru un asemenea eveniment, Filarmonica Oltenia este prima filarmonică care cântă împreună cu un DJ și o trupă de muzică electronica. Ne-a obișnuit cu proiecte neconvenționale care atrag unpublic divers, conectat la tot ce se întâmplă pe scenă, apreciază locațiile alese și mesajul transmis de muzicieni.  

Festivalul Internațional Craiova Muzicală este al doilea eveniment din România ca vechime, acum a ajuns la editia 42. Ediția 2015 este o ediție specială care așteaptă 100.000 de spectatori, este Open Air Edition – cel mai mare festival muzical în aer liber organizat vreodată în Oltenia. 42 de evenimente muzicale, muzicieni din 15 ţări.
Deschiderea oficială din 29 august 2015 este marcată de prezența lui  Liviu Prunaru, concertmaestrul Royal Concertgebow din Amsterdam, în dubla ipostază de violonist și dirijor al renumitului ansamblu cameral din Elveția, „Tharice Virtuosi”, format din artiști renumiți printre care și violoniștii români Vlad Stănculeasa și Bogdan Zvorișteanu.
Cinci secţiuni acoperă gusturile unui public divers:
„Clasic” – concerte simfonice, vocal-simfonice şi corale, în fiecare zi la ora 20 în Centrul Istoric și sala Filarmonicii Oltenia.
„Cameral” –  recitaluri de tip solo, duo şi cvartet, în fiecare zi la ora 18 la Muzeul de Artă.
„Sympho KIDS” – ateliere muzicale atractive și interactive pentru copii, la ora 11.00 in Parcul Romanescu și Centrul Istoric.
„Extra” – concerte de blues, jazz, rock şi muzică medievală în fiecare seară începând cu ora 22, în Centrul Istoric.
„Alternativ” -concerte cu muzică de divertisment şi alternativ-experimentală în Centrul Istoric
Un program de excepție și o echipă extraordinară care a promovat toate evenimentele.
 Festivalul Internaţional Craiova Muzicală se desfăşoară în anul în care se împlinesc 111 ani de la primul concert al Societăţii Filarmonice din Craiova, sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Regele Mihai I, fiind organizat cu sprijinul Primăriei Craiova şi al Asociaţiei „Craiova, Capitală Europeană a Culturii 2021”.
Bloggerii au fost prezenți, au făcut fotografii și au discutat cu artiștii.
Peste o lună Filarmonica Oltenia ne așteaptă la Stagiunea Europa.

One thought on “Viața e muzică. Începutul: 9 zile de muzică în aer liber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *