Vinurile Domeniul Drăgași

Evenimentul Brânzeturi cum se cuVin #54 de la C House Milano, organizat de Asociația Bloggerilor Olteni și DictionarCulinar.ro, ne-a adus iar în Oltenia.

Vinurile cramei Domeniul Drăgași au fost acompaniate de brânzeturile Delaco.
Echipa este formată din oameni pasionați care și-au propus realizarea unor vinuri de calitate, prezentarea lor într-un ambalaj care te atrage și o relație de durată cu clienții.

Domeniul Drăgași se află în renumita zona viticolă a României, Drăgășani. Calitatea solului permite producătorului să obțină vinuri de calitate de pe o suprafață de 7 hectare.
Vinurile realizate din Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Merlot și Cabernet Franc te invită într-o poveste. O poveste care îți aduce aminte de trecut și apoi te poartă într-o lume modernă. Două colecții prezintă vinurile din acest loc: ARHON și PELERIN.

Vinurile Domeniul Dragasi invitate in Craiova

Alina Busu, directorul comercial al Domeniului Drăgași ne-a prezentat vinurile, iar Daniel Botea a prezentat brânzeturile.


⦁ Aperifrais Ile de France + Pelerin Cuvée Blanc,
⦁ Camembert Ile de France + Pelerin Sublim Fumé,
⦁ Emmentaler Delaco + Pelerin Rosé,
⦁ British Cheddar Delaco D’Exceptie + Pelerin Ramato,
⦁ Grana Padano Delaco D’Exceptie + Arhon Cabernet Franc 2017.

Alegerea mea din această seară a fost Arhon Cabernet Franc 2017 asociat cu Grana Padano Delaco D’Exceptie.

Grana Padano Delaco D’Exceptie + Arhon Cabernet Franc 2017

Sunt puține crame în Romania care au vinuri din Cabernet Franc. Înregistrările despre Cabernet Franc din Bordeaux datează de la sfârșitul secolului al XVIII-lea, deși a fost plantat în Valea Loirei cu mult înainte.

Aceasta asociere m-a atras de la începutul serii. Te vrăjește acest nume Arhon. Colecția ARHON este un tribut adus rădăcinilor, tradițiilor vinicole din aceste locuri. Culoarea intensă, rubinie, este caracteristică acestui soi. Este un vin puternic, te duce cu gândul la fructe roșii coapte, ciocolată neagră și tabac. Cuvântul ales este tradiție.


Asocierea cu Grana Padano a fost inspirată. Este o brânză granulată, de consistență tare. Are gust dulceag și in acelsi timp ușor sărat. Iar calitatea branzeturilor Delaco este recunoscută. Cuvântul ales este pereche.


Pentru Grana Padano Delaco D’Exceptie + Arhon Cabernet Franc 2017 cuvântul ales este călătorie.


Colecția PELERIN oferă o călătorie în lumea modernă. Ești invitat să descoperi arome, să povestești și altor pelerini.


Pelerin Ramato (Pinot Gris), al doilea rose al serii a stârnit multe întrebări. De aceea scriu despre el. Tehnologia folosită este interesantă. Obținut din soiul Pinot Gris, un soi de struguri albi, are o culoare frumoasă roz cu reflexe arămii. Tehnologia acestui vin se desfășoară în mai multe zile, mustul este lăsat mai multe zile pe coaja strugurilor. Ramato în limba italiană înseamnă cupru. Vinul este fresh iar aromele sunt de căpșuni și zmeură.


Podgoria Drăgași, crama, un salon pentru degustări și o pensiune de lux atrag prietenii.


Numele colecției Pelerin are legatură cu posibilitățile de cazare pe care Domeniul Drăgași le oferă.
Poti să petreci câteva zile sau cel puțin un weekend în mijlocul podgoriei. Pelerinii care ajung aici pot participa la degustări de vinuri acompaniate de brânzeturi maturate românești și la un tur de cramă. Oferta de cazare cuprinde 7 camere duble, sunt 5 în Casa Pelerinului și 2 sunt deasupra cramei. Prețul unei camere duble este 1000 lei/noapte, include micul dejun și prânzul.

Cazare Domeniul Drăgași


Dacă vii de la Severin sau Craiova și mergi spre Sibiu, un popas la Drăgășani e binevenit. Cramele sunt în aceeași zonă: Iordache, Isarescu, Bauer, Drăgași, Știrbey, Venetic. Mă bucur că la orice oră ajungi în zonă, la crama Domeniul Drăgași te întâmpină cineva, nu ai acces doar pe bază de rezervare. Poți să te oprești pentru câteva ore să servești prânzul aici alături de un pahar de vin. Multe crame au doar magazinul de vinuri deschis, nu poți poposi să stai măcar o oră.


Vă invit la Domeniul Drăgași.

Bloggerii din Craiova la intalnirea cu vinurile Domeniul Dragasi si branzeturile Delaco

Sursa foto Daniel Botea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *