Vocea Bloggerilor este ascultată…

Craiova poartă haine de gală în ianuarie. Nici nu mai respiri, timpul s-a oprit. Emil Boroghină recită “Luceafarul” pe scena “Filarmonicii Oltenia”, alături  de “Corala Academică” dirijată de Manuela Enache și acompaniat la pian de Corina Stănescu. În sală sunt multe grupuri de studenți, familii de tineri cu copii și adulți atrași de magia poeziilor lui Eminescu.

Noi, bloggerii, ne-am anunțat unul pe altul și ca de obicei ne-am adunat la “fără un sfert”, pentru că toți știm că la ora19 încep spectacolele la Filarmonică. Avem tablete, telefoane, camere foto și fiecare la începutul spectacolului transmite informații și fotografii pe Facebook #‎craiovabloggers  ‪#‎craiovaculturala ‪#‎filarmonicaoltenia, Twitter și în alte rețele.

Emil Boroghină recită Luceafarul de Mihai Eminescu
Emil Boroghină recită Luceafarul de Mihai Eminescu
În pauză răspundem la comentarii și atașăm poze din concert. Sfârșitul spectacolului vine cu multe aplauze și după aceea, noi ne adunăm în holul Filarmonicii să mulțumim gazdelor și să povestim.
Știați că în Craiova este cea mai primitoare Filarmonică din Romania?
Bloggerii din Craiova la Filarmonica Oltenia
Bloggerii din Craiova la Filarmonica Oltenia
Cea mai primitoare Filarmonica, Filarmonica Oltenia
Cea mai primitoare Filarmonica, Filarmonica Oltenia
Am avut onoarea să îl întâlnim după spectacol și pe domnul Emil Boroghină și să îi mulțumim.
I-am povestit ce facem și ne-a spus că deja au început pregătirile pentru “Festivalul Shakespeare 2015”.
Emil Boroghină, este director fondator al “Festivalului Internaţional Shakespeare” și preşedinte al Fundaţiei „William Shakespeare” din Craiova precum și vicepreşedinte al “Reţelei Europene a Festivalurilor Shakespeare”.
Ziua următoare, prietena noastră Xaara care scrie atât de frumos ne-a făcut o surpriză. Nimeni nu știa de intenția Xaarei de a expune la “Casa de Cultură Traian Demetrescu”.
Expoziția de pictură “Daimon-Eidolon” prezintă tablouri inspirate din viața de zi cu zi, din cărțile pe care le-a citit sau din filme.
Daimonul este forța care ține de noi, dar se află practic în exteriorul nostru. Grecii îl asemuiau zeilor, fiind pe jumătate înlănțuit de trup, unde își are loc Eidolon, eu-l inferior.
Daimonul îl ghidează pe Eidolon, care fiind legat de trup, este mult mai predispus trăirilor lumești și se abate adesea de la drumul destinat.
În viziunea românilor, Daimonul este spiritul creației, care dă acea atingere, acea scânteie. Nu o muză, cât o viziune inedită.
Am început să punem întrebări, să ne alegem tabloul preferat și să facem poze.

În 21 ianuarie am fost din nou la Filarmonică. Muzică de cameră: o vioară, un violoncel și un pian. Tinerii muzicieni Alexandru Marian, Bogdan Postolache și Răzvan Victor Dragnea ne-au oferit o seară specială și dupa concert am mers să stăm de vorbă și să facem fotografii.

Am comunicat și cu prietenii ca de obicei ‪#‎craiovabloggers   #‎craiovaculturala    #‎filarmonicaoltenia, paginile noastre de FB, pagina creata de grupul nostru Craiova Capitala Culturala Europeana 2021.

Peste două zile, 23 ianuarie 2015, la Filarmonica Oltenia am avut întâlnire în cadrul spectacolului ”Visuri de iarnă” cu maestrul Seo (Coreea de Sud), violonistul Radu Dunca și Orchestra Simfonică a Filarmonicii.
Duminică, 25 ianuarie la ora 19 a fost Blog-meet. Am stabilit proiectele din 2015.
Bloggerii din Craiova la întâlnirea lunară, Blog-Meet
Bloggerii din Craiova la întâlnirea lunară, Blog-Meet
Azi 30 ianuarie suntem iar la Filarmonică. Am întâlnit mulți elevi care vin singuri la concert.

Oameni frumoși alături de artiști, în Craiova, o capitală a culturii.

Distribuie articolul:

One thought on “Vocea Bloggerilor este ascultată…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *