Wine Tonic, festivalul de vinuri și alte tonice

Vă invit la festivalul Wine Tonic, festival de vinuri și alte tonice. Peste 35 de crame, importatori și producători de băuturi alcoolice ne invită în perioada 4-5 noiembrie la Hotel Ramada Plaza din Craiova. Evenimentul aduce la un loc producătorii, reprezentanții HoReCa și pasionații de vinuri.

Este prilejul să îi cunoaștem pe cei care dau viață acestor produse, pe cei care știu să spună povestea lor și pe cei care reușesc să le aducă în drumul clienților.


Despre cramele Averești, Avincis, Casa Cotnari, Gramofon, Liliac, Domeniile Bogdan, Catleya, Corcova, Vlădoi, Vînju Mare, DFR, Domeniul Drăgași, Vinarte, am scris pe blog. Aceste crame au venit să își prezinte vinurile în Craiova. Mulți m-ați întrebat despre ele și despre cum alegem un vin. Acum la Wine Tonic este prilejul să descoperiți și voi. De asemenea mă bucur că sunt invitate și alte crame.

Wine Tonic- Festival de vinuri si alte tonice


Pe 4 noiembrie programul este între orele 12:00 și 20:00. Duminică 5 noiembrie programul este între orele 10:00 și 17:00. Suntem invitați timp de 2 zile să participăm la degustări de vinuri și alte băuturi, să le apreciem și bineînțeles putem să le cumpărăm cu prețuri preferențiale.


Participanții invitați:
1000 Chipuri
Alexandrion
Averești
Avincis
Banul Craiovei
Basilescu
Borbone
Budureasca
Casa de Vinuri Cotnari
Catleya
Cepari
Chateau Cristi
Corcova
Cricova
Darabont
DFR
Domeniul Bogdan
Domeniul Drăgași
Dradara
Eliada,
Gedis
Gramofon
Jidvei
Liliac
Măgura Zamfirei
Oprișor
Panciu
Peter John
Prodal 94
Purcari
ReWine
RGP
Sarica Niculițel,
Strunga
Tepaso
Vinaltus
Vinarte
Vînju Mare
Vitis Metamorfosis
Vlădoi
Wine Point

Abia astept să aflu ce proiecte noi sunt, dacă au terminat de construit spații de cazare pentru turiști și ce evenimente au organizat la cramă. Despre noi canale de promovare și despre felul în care reușesc să-i atragă pe millenials.
Bineînteles, la Wine Tonic, sunt prezenți cei care dau viață acestor vinuri și cei care le comercializează.

Sunt frumoase aceste povești, înțelegi mai bine vinurile. Mă bucur că acest festival durează două zile, avem timp să participăm la degustările care vor fi organizate. Sunt curioasă să aflu ce proiecte pentru promovarea soiurilor românești au succes și cum au depășit perioada pandemiei.


Când particip la un festival de vinuri nu admir doar soiurile prezentate, vreau să aflu mai mult despre cei care au creat eticheta sau ambalajul. Uneori într-o cutie de vinuri sunt 3 sticle : un vin alb, unul rose și unul roșu. Cutia de lemn este pirogravată. Există și sticle de capacitate mai mare, au etichete interesante.
Avantajul festivalurilor unde participă mulți invitați este că poți degusta același tip de vin de la multe crame, așa vezi ce îți place. De asemenea ai ocazia să descoperi în acelasi loc soiurile românești: Busuioacă de Bohotin, Crâmpoșie Selectionată, Fetească Albă, Fetească Neagră, Negru de Drăgășani.


Sunt interesante asocierile gastronomice prezentate într-un festival: cașcaval cu miere și cafea, brânzeturi fine sau în coajă de brad, zacuscă de pește, legume. Sunt interesante și vinurile de colecție sau edițiile limitate.
Vă invit să puneți întrebări, să aveți curiozitatea să încercați. După aceea puteți să cumpărați un cadou pentru un prieten, pentru evenimentele pe care le aveți în familie.

Prețul unui bilet pentru o singură zi este 35 de lei, pentru ambele zile abonamentul costă 60 de lei.
Biletele pot fi achiziționate online pe site-ul oficial al evenimentului: Bilet.ro.

Programul festivalului:
Sambata 4 Noiembrie – 12:00 – 20:00,
Duminica 5 Noiembrie – 10:00 – 17:00.
Evenimentul se va desfasura la Ramada Plaza Craiova, în Sala Constantin Brancusi. Mai multe informații sunt pe site-ul oficial Wine Tonic

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *